USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі хочуть брати гроші за виїзд з країни машиною

19 Грудня 2020 19:35
У Білорусі хочуть внести зміни до Податкового кодексу, які передбачають запровадження збору при виїзді з країни.

Про це заявив міністр фінансів Білорусі Юрій Селіверстов, пише Новое время.

Відповідний законопроєкт передбачає, що обласні ради депутатів зможуть запроваджувати місцевий збір за виїзд з Білорусі транспортними засобами, максимальна вага яких не перевищує 5 тонн. Розмір збору не має перевищувати три базові величини (87 білоруських рублів або 967 грн), нові правила діятимуть два роки. Палата представників (нижня палата парламенту Білорусі) вже ухвалила законопроєкт в двох читаннях, його направили на підпис самоназваному президенту Олександру Лукашенку.

За словами міністра, якщо зміни ухвалять, зібрані гроші спрямують на дезінфекцію пунктів пропуску та забезпечення їх усім необхідним.

TUT.by пише, що білоруси не платитимуть збір при виїзді до Росії – ця норма діятиме лише при виїзді до країн ЄС або України.

Із 20 грудня в Білорусі закриють на виїзд всі наземні пункти пропуску – в уряді стверджують, що через епідемію коронавірусу.

Нагадаємо, у Білорусі в березні-квітні 2020 року запровадили жорстке цінове регулювання на соціально значущі товари. Інфляція різко прискорилася в серпні-жовтні через стрибок попиту на інвалюту, який призвів до падіння золотовалютних резервів майже на 16% і послаблення нацвалюти майже на 10% за серпень. У жовтні річна інфляція становила 6,2% при цільовому прогнозі Нацбанку РБ 5%.

Після фальсифікацій на президентських виборах 9 серпня в Білорусі почалися протести – вони тривають вже понад чотири місяці. Білоруси вимагають відставки диктатора Олександра Лукашенка, який керує країною останні 26 років, проведення нових і чесних виборів і звільнення політв’язнів.

Лукашенко відкинув будь-які поступки і спроби діалогу з протестувальниками, заявляючи, що за хвилею протестів стоять західні сусіди Білорусі.

Лише за півтора місяці – з вересня до кінця жовтня – з Білорусі виїхали щонайменше 13,5 тис. осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 19 Грудня 2020 19:46
а за вїзд будуть премію виплачувати ?
Лучанин . Показати IP 19 Грудня 2020 22:08
За те що називають самоназваним українці які схочуть поїхати до батьків на Україну з Білорусії будуть платити 967 грн. Тихановська відшкодує.
Питаннячко Показати IP 19 Грудня 2020 22:10
Грошова одиниця Білорусі - картопля?
1 брубль=13 гривень до Питаннячко Показати IP 20 Грудня 2020 08:44
І не їж більше сирої бульби.
свідомий Показати IP 19 Грудня 2020 23:19
"Фальсифікація", "самоназваний"- цікаво це хто і де встанновив факти фальсифікації і самопроголошення. Мабуть мають існувати якісь судові рішення? Але про що я . У лжедемократів-кукловодів свій спосіб - масова брехня в ЗМІ має привчити людей до того, що це доведений факт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus