USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Білорусі масові акції через рішення ЦВК: близько 250 людей затримали

15 Липня 2020 08:30
У Мінську та інших білоруських містах ввечері у вівторок пройшли стихійні акції на підтримку претендентів у президенти, яких Центрвиборчком не зареєстрував кандидатами.

Про це пише Українська правда.

У Мінську люди вийшли на центральний проспект столиці – проспект Незалежності, великих скупчень не спостерігається. Учасники акцій стояли на тротуарі, періодично плескаючи у долоні. Протестувальників підтримували автомобілісти гудками.

Через деякий час ДАІ перекрила окремі ділянки проспекту. Проспектом курсували міліцейські мікроавтобуси і автозаки. Правозахисний центр «Весна» повідомив про затримання учасників акції.

Крім того, під час прямого ефіру був затриманий кореспондент білоруського бюро «Радіо Свобода» Алесь Пілецький. У соціальних мережах повідомляють про затримання журналістів низки інших видань.

Аналогічні акції пройшли в низці інших міст Білорусі – Бресті, Гомелі, Гродно і т.д.

У соцмережах повідомляють, що в Бресті байкери блокували автозак, в якому перебували затримані люди.

У Мінську затримали журналіста BBC Енді Смайт.

Станом на 23:00 було відомо про щонайменше 150 затриманих активістів. Згодом кількість затриманих зросла до близько 250 людей.

Нагадаємо, 14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі Белгазпромбанку Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі.

Крім Бабарико в реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало.

Кандидатами зареєстровані: Олександр Лукашенко, Андрій Дмитрієв, голова кампанії «Говори правду», Анна Конопатська, колишній член Палати представників, Світлана Тихановська, дружина політв’язня Сергія Тихановського, Сергій Черачня, голова Білоруської соціал-демократичної партії (Грамада).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 15 Липня 2020 09:04
І скільки з них з українськими паспортами?
- Показати IP 15 Липня 2020 21:26
диктатура диктатора диктатурою диктатурить над бидлом...
- Показати IP 16 Липня 2020 01:02
вусатий гітлер капут!
- Показати IP 16 Липня 2020 01:04
хто не протестує -той б*дло!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus