USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наступ на ЗМІ в Білорусі: в країні провели понад 60 обшуків у редакціях і домівках журналістів

19 Липня 2021 08:58
Масштабний наступ на ЗМІ почався в Білорусі: протягом останніх десяти днів там сталося понад 60 обшуків у редакціях та помешканнях журналістів.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 19 липня.

Правозахисники повідомляють, що силовики провели рейди у квартирах працівників телеканалу «Белсат» та медіакомпанії «Радіо Свобода». Редакція одного з інтернет-видань, яке базувалося в Могильові, видалила частину своїх матеріалів та у повному складі залишила територію Білорусі.

У мінському СІЗО залишається й головний редактор опозиційного видання «Наша Ніва» Єгор Марцинович за підозрою у нібито грубому порушенні громадського порядку. Десятиденний термін його затримання сплив напередодні. Втім, його подовжили ще на три доби – за новим поки нікому невідомим звинуваченням.

Нагадаємо, Мінську посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст і блогер Роман Протасевич. Опозиціонера відразу ж затримали.

7 липня Протасевич під домашнім арештом раптово почав спілкуватися в Twitter. Журналіст зазначив, що потроху повертається до життя в інтернеті. Він повідомив, що пише повідомлення сам і без нагляду. Він повідомив, що перебуває під домашнім арештом в будинку за містом зі своєю дівчиною.

Також Протасевича вивели на брифінг МЗС Білорусі. Раніше він з’явився в ефірі державного каналу Білорусі ОНТ. В інтерв’ю Протасевич дав ряд свідчень проти себе і своїх соратників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
олег Показати IP 19 Липня 2021 10:23
білоруси кричали що у них майдану не буде і вони мирним шляхом заставлять лукашенка зріктися влади, але від такої телячої поведінки жертв у них буде ще більше. Хто возить на тому і їздять. Білорусь на жаль вже продана кацапії
Випий йоду Показати IP 19 Липня 2021 10:40
Обшуки виключно у агентів польші і сша. Хай їх хазяї обміняють на Свєту-котлєту.
Хахаха до Випий йоду Показати IP 19 Липня 2021 11:29
Пролікуйся тролику, бо тобі йод не допоможе.
Анонім Показати IP 19 Липня 2021 10:43
Хочу передать привет львовскому «Электрону» от беларуского «Горизонта» Демократия говорите... Ну, ну.
Да ну до Анонім Показати IP 19 Липня 2021 11:31
Раша міліардні кредити просто так не дає, ви вже продані з потрохами і "Горизонтами". Так що, адью, телята.
Х..гну. до Да ну Показати IP 19 Липня 2021 13:38
А тебе влаштовує теперішня влада в Україні? Тобі вистачає грошей за комуналку, на продукти. А за шо кредити давали Україні? тепер вже недають.Землю свою вже продав? З геями подружився?
Анонім до Да ну Показати IP 19 Липня 2021 13:49
Интересно, а сколько украинцев заседает в набсоветах иностранных госкомпаний?
Да ну до Анонім Показати IP 19 Липня 2021 15:06
Не тужся. Ви продані з потрохами, і компанії, і люди, і територія. НЕмає Білорусі, немає.
Свідомий до Анонім Показати IP 19 Липня 2021 11:50
Подивіться хто у нас власники наших "незалежних" ЗМІ. І коли ви в останнє читали щось, що дійсно варте уваги, наболіле, і щоб це було висвітлено максимально об'єктивно, без маніпулювань та перекручень. Крім "водички" якою відволікають увагу, явно замовних статтей, поливання брудом опонентів і "ідеологічного" промивання наших мізків у нашому інфопросторі більш нічого вартого уваги нема. Чесна об'єктивна публікація велика рідкість. Сучасні ЗМІ це просто інструмент, засіб для досягнення цілей окремих субєктів в боротьбі за матеріальні ресурси. Коли під такою призмою подивитись на "наступ на ЗМІ" Лукашенком, все виглядає зовсім по іншому. Через неможливість конкурувати з опонентами в інформпросторі, бо вони мають потужніші засоби впливу фінансові можливості бо за ними стоїть іноземний великий капітал, Лукашенко огризається тим, чим може.
Дідо до Свідомий Показати IP 19 Липня 2021 12:24
Сталіна на них треба. І в ГУЛАГ усіх, хай там свої пасквілі пишуть.
Рауль Показати IP 19 Липня 2021 12:56
А чего вы так возбудились ?
О! до Рауль Показати IP 19 Липня 2021 15:07
Тебе чекали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus