USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі поранили «рейкових партизанів», які перешкоджали пересуванню техніки РФ в Україну

6 Квітня 2022 20:38
Силовики режиму Лукашенка затримали трьох білорусів 27 та 28 років, причетних до знищення двох релейних шаф сигнальної установки під Осиповичами, що забезпечує рух залізничних поїздів.

Як пише Українська правда, про це інформують«Радыё Свабода», правозахисний центр «Вясна», начальник кримінальної міліції МВС Геннадій Казакевич, якого цитує держінформагенство «БелТА».

У МВС Білорусі повідомили, що в ніч на 30 березня за силової підтримки спецпризначенців «СОБР» було затримано трьох жителів Бобруйска, одного було поранено.

Згідно з даними «Вясни», при затриманні чоловіки чинили активний опір і намагалися втекти. Сили безпеки застосували зброю. Один із затриманих отримав поранення та перебуває в медичному закладі. Іншим було надано медичну допомогу на місці.

Начальник кримінальної поліції МВС Білорусі Геннадій Казакевич заявив, що «акти тероризму на залізниці РБ жорстко припинятимуться» силовиками з використанням зброї.

6 квітня стало відомо, що 30 березня поліція затримала ще одного співробітника білоруської залізниці - працівника Барановицького відділення «БЖД» та адміністратора тематичних ресурсів «БЖД» у «ВКонтактіе та «Однокласниках» Валентина Самасюка. Де він зараз перебуває і в якому стані невідомо, повідомляє @belzhd_live.

Наприкінці березня у Білорусі за диверсії було затримано не менше 40 залізничників.

Як повідомлялося, формування BYpol, оголошене режимом Лукашенка екстремітським, продовжує закликати білорусів до здійснення диверсій на об’єктах залізничного транспорту та інфраструктури Білорусі у рамках плану «Перамога».

Білоруські «рейкові партизани» таким чином намагаються чинити опір російській агресії проти України. Як відомо, через Білорусь РФ перекидає в Україну живу силу та техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Янеробот Показати IP 6 Квітня 2022 23:34
Це друзі України!
Анонім Показати IP 8 Квітня 2022 09:40
дякуємо вам хлопці.!
Анонім Показати IP 8 Квітня 2022 09:40
надіємось їм на заміну прийдут інші ...
Українка Показати IP 8 Квітня 2022 12:52
Живе Беларусь! Слава нашим захисникам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus