USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Білорусі силовики жорстко розігнали мітинг і затримали майже 600 людей

12 Жовтня 2020 08:30
У Білорусі у неділю, 11 жовтня, відбулася вже традиційна акція протесту проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Силовики затримали майже 600 людей – більше було лише під час перших днів протестів у серпні.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Euroradio.

Зранку 11 жовтня у Мінськ стягнули військову техніку й силовиків, повідомлялось про закриття центральних станцій метро та відключення мобільного інтернету. Люди вивішували на балконах паролі до домашнього Wi-Fi.
Силовики били людей кийками, кидали світлошумові гранати, використовували водомети та стріляли гумовими кулями.
Правозахисний центр «Весна» повідомляє про затримання 586 людей на протестах 11 жовтня у Мінську, Гомелі, Бресті, Вітебську, Могильові, Гродно, декількох затриманих уже відпустили. Серед затриманих 40 журналістів, чотирьох уже відпустили.

Натомість у МВС Білорусі запевняли, що медійників не затримували, а лише перевіряли у них документи.
Нагадаємо, уже понад 2 місяці в країні не вщухають протести. Учасники акцій незгодні з офіційними результатами голосувань та закликають визнати президентом Білорусі опозиційну кандидатку Світлану Тіхановську. Попри це, Олександр Лукашенко провів 23 вересня «тиху інавгурацію», фактично вступивши на посаду президента.

Низка країн Євросоюзу, а також Велика Британія, США, Канада не визнали легітимність Лукашенка, ввели санкції проти білоруської влади та закликали до нових виборів.

Україна також не визнала легітимності «таємної інавгурації» та на державному рівні припинила всі контакти з Білоруссю через політичну кризу в країні. Міністерство закордонних справ України також заявило, що офіційно не називатиме Лукашенка «президентом» Білорусі.

10 жовтня Олександр Лукашенко зустрівся з членами опозиційної Координаційної ради, яких утримують у СІЗО КДБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Порада Показати IP 12 Жовтня 2020 09:55
Просто рвуться нерозумні мити італійські унітази і польські туалети..... Дав би Лукашенко їм усім "добро" на виїзд і позбувся б проблем від того натовпу.
Я до Порада Показати IP 12 Жовтня 2020 12:51
і без права повернення на 3 роки.. хай би тішились

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus