USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Білорусі затримали всіх директорів цукрових заводів: звинуватили у хабарництві

4 Лютого 2020 16:26
Директорів чотирьох цукрових заводів Білорусі спіймали на оборудці: вони продавали цукор за заниженими цінами в Москву, інформує Белта з посиланням на президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«З заводів за бросовими цінами продавали торговому дому, «прокладці» в Москві білоруський цукор. Ті, збільшивши ціну, продавали на ринку. Різницю хабарами роздавали цим директорам заводів.

...Частина з якоюсь там збільшеною ціною поверталася у Білорусь. Можливо, цукор навіть не вивозили в Москву і назад не завозили. А документи направляли туди, переоформлювали і тут прямо з заводів на наш ринок постачали цей цукор із маржею. А потім цю маржу ділили на хабарі», – каже президент.

За словами президента Білорусі, серед затриманих є навіть «люди з погонами».

Лукашенко запевнив, що на допиті «розповіли правду»: «Ніхто їх не гнобив, не бив, пальці в двері не засовував – посадили і сказали: «тільки правду». Всі написали, з ким були пов’язані, кому возили, кому давали».

Про зникнення директорів цукрових заводів білоруські ЗМІ писали ще наприкінці січня.

24 січня директора Городейського цукрового заводу Михайла Кріштаповича зняли з літака, на якому він летів на відпочинок у Німеччину. 27 січня зникли директори Скидельського, Слуцького та Жабинковського заводів. Також «поїхав у відрядження» керівник Білоруської цукрової компанії, яку заснували цукрові заводи.

Журналісти вказували на Комітет держбезпеки у справі про корупцію. У КДБ ж зникнення директорів не коментували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцьк Показати IP 4 Лютого 2020 18:36
А бацька, молоток!!! Так і треба, щоб керівники очкували трохи, а не були впевнені, що легко відкупляться...)
Народна прокуратура Показати IP 4 Лютого 2020 20:11
Це ж тиск на бізнес!!!! Йому не треба заважати!!! Негайно припинити усі перевірки!!! Правоохоронці не дають бізнесу дихати!!!!!
51 -а незнаменита Показати IP 4 Лютого 2020 20:54
Оба на у Білорусії ше є діючи цукрові заводи ? І там працюють люди ,отримують зарплату, отримують соціалку
ан Показати IP 5 Лютого 2020 12:09
бо там президент реально патріот своєї країни і людей. і трохи ганяє корупціонерів. нам до них далекувато. що в медицині що в економіці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus