USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькій міськраді – проти виділення 2 мільйонів на святкування

28 Листопада 2016 20:45
Оскільки на культурно-мистецькі заходи у наступному році депутатів Луцької міськради просили виділити понад два мільйони гривень (вдвічі більше, ніж цьогоріч), бюджетна комісія міськради не підтримала проект програми.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 28 листопада.

Депутати вдруге розглянули проект програми фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2017 рік. Нагадаємо, що під час минулого засідання комісії депутати просили надати порівняльну таблицю заходів, які були профінансовані у 2016 році та запланованих на наступний рік. Так, обсяг програми у 2017 році становить 2,38 мільйона гривень, що вдвічі більше, ніж коштувала аналогічна програма цьогоріч (1,104 мільйона).

Начальник управління культури міськради Тетяна Гнатів пояснювала, що наступного року з’явиться низка нових заходів та фестивалів. Втім, сумніви депутатів викликало і збільшення фінансування тих фестивалів, які відбувалися цьогоріч.

До прикладу, голова комісії Павло Данильчук поцікавився, чому у 2017 році на 40 тисяч гривень підвищиться фінансування етно-фестивалю «Великдень у Луцьку» (цьогоріч на фестиваль витратили лише 10 тисяч гривень, у 2017 році просять виділити 50). Тетяна Гнатів повідомила, що планують масштабне театралізоване дійство з залученням максимальної кількості учасників, що потребуватиме встановлення сцени на Театральному майдані, планують благодійні заходи для дітей-сиріт та дітей учасників АТО.

Також сумніву піддавали доцільність витрат на фестиваль «Солом’яне диво» (100 тисяч гривень), проведення конкурсу зі створення гімну міста (50 тисяч), заходів з нагоди Дня Незалежності та Дня міста (150 тисяч) тощо.

Член комісії Олександр Кравченко пропонував визначити обсяг програми у межах 1,6 мільйона гривень, однак цю пропозицію члени комісії не підтримали. Своєю чергою, депутат Сергій Була стверджував, що під час війни не варто збільшувати фінансування відпочинкових заходів. Член комісії Борис Смаль на це зауважив, що не доцільно економити на тих заходах, які пов’язані з духовністю.

Депутати та очільниця управління культури так і не змогли дійти згоди щодо фінансування передбачених у програмі заходів, тож проект програми члени комісії не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Andrew Показати IP 28 Листопада 2016 22:29
Купіть на ці гроші продуктові набори і роздайте людям напередодні Різдва. Це можна зробити по паспорту (по номеру паспорта (реєструвати в ноутбук, щоб не повторювалися руки)) або в інший, кращий спосіб, щоб не було в деяких громадян "бізнес ідей" щодо харчів. Я думаю - це було б для багатьох людей краще св’ято в нинішній убогості.
Andrew до Andrew Показати IP 28 Листопада 2016 22:36
Більш менш нормальний продуктовий набір коштує 400грн., а це вийде 5 000 таких наборів за 2 000 000грн. + можна до цієї акції організувати доброчинну акцію (щоб небайдужі люди приносили та доповнювали, своїми продуктами ті набори для бідових людей.
Вбирал до Andrew Показати IP 28 Листопада 2016 23:37
Як що запитати у людини: "Коли ви отримуете найкраще задоволення ?" Мало хто відповість правду в участі яких заходів і у якому приміщенні це відбуваеться. Чому? Тому що люди чомусь соромляться того, що найкраще задоволення вона отримуе у вбиральні або на унітазі,або перед пісуаром. Так от ці гроші і треба потратити на будівництво вбирань. А сюжет задоволення людина сама придумае- пісяти чи какати. Ось це і е соціальна і біологічна,моральна і матеріальна культура, бо після цього твориться культура і на державному і на громадському рівні.
124 Показати IP 29 Листопада 2016 15:17
дуже правильна пропозиція.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus