USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Британії продаватимуть ліки проти епілепсії на основі канабісу

23 Грудня 2019 22:46
Лікарі зможуть призначати пацієнтам препарат на основі канабісу Епідіолекс вже з 6 січня. Його можна приймати людям будь-якого віку, починаючи з 2 років, повідомляє BBC.

Епідолекс назначатимуть для лікування двох рідкісних, проте важких форм дитячої епілепсії, які спричиняють кілька припадків на день – синдрому Леннокса Гасто та синдрому Драве.

Клінічні випробування показали, у деяких дітей пероральний розчин з канабідіолом може зменшити кількість припадків до 40%.
Ліки проти епілепсії на основі канабісу, які дозволили у Британії

Виконавчий директор Епілептичної акції Філіп Лі заявив, що це обнадійливий крок, який може змінити життя деяких людей. Однак він додав, що Епідолекс не є «срібною кулею», адже ще потрібно виконати багато роботи для «збору надійних високоякісних доказів ефективності інших лікарських засобів на основі канабісу».

За підрахунками, в Англії 3000 людей страждають на синдром Драве, а на Леннокса Гасто – 5000.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus