USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Чехії сміття стане обов'язковим до використання у будівництві: куди будуть додавати відходи

17 Серпня 2021 07:20
Місцева влада Праги планує зробити шлак обов'язковою складовою при будівництві транспортних споруд та дорожніх шляхів. Столичний сміттєспалювальний завод продукує близько 70 тисяч тонн шлаку щороку, і довколишні звалища з цим не справляються.

Про це пише 24 канал з посиланням на Seznam Zprávy.

Міська влада хоче придбати спеціальну сортувальну лінію за 250 мільйонів крон. Сортовані метали та неметали продаватимуть, а залишки шлаку використовуватимуть під час будівництва, при чому це стане обов'язковою вимогою до підрядників, які займаються дорогами та магістралями.

Чехія прагне наслідувати приклад Данії, і не тільки заробляти на сортуванні відходів, але й зекономити до 45 мільйонів крон щороку за зберігання сміття на звалищах.

Нову лінію сортування встановлять до кінця 2023 року, і влада очікує, що інвестиція окупиться у короткотерміновій перспективі. У Копенгагені, зокрема, така сортувальна лінія принесла чисті прибутки місту вже через 4 роки після її спорудження.

«Ми включимо використання шлаку у будівництво доріг. Під час проведення тендерів, підрядники змушені будуть погодитись використовувати наш ресурс в основі для фундаменту нових дорожніх шляхів», – повідомив Радім Мана, голова празьких служб.

Додамо, що встановлення сортувальної лінії передбачене у межах реалізації Кліматичного плану Праги, який прийняли у березні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus