USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У чому секрет успіху ДП «Волиньторф»

28 Серпня 2020 20:33
На Волині – найбільші поклади торфу в нашій державі. Проте вже кілька років торф’яна галузь переживала не найкращі часи – були утиски з боку Волинської облдержадміністрації, дефіцит площ під видобуток торфу, навіть загроза закриття. Але державному підприємству «Волиньторф» вдалося уникнути закриття й залишитись серед лідерів торф’яної галузі України, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Уже 10 років підприємство очолює Іван Киричик. Прийшов сюди звичайним майстром, а пізніше став керівником. Нині на заводі працює три сотні людей на двох торфобрикетних заводах у Маневичах і Прилісному. Чоловік каже: робота торф’яника нелегка за будь-яких умов, але боротися з численними проблемами останніми роками «Волиньторфу» було вкрай важко.

«Був великий дефіцит площ під видобуток торфу, стояли майже на межі закриття, тому що не було сировини, – каже Іван Киричик. – У людей з’явилася невпевненість у завтрашньому дні – працювати в таких умовах дуже важко. Сьогодні в нас ситуація покращилася. Цього року ми розпочали роботу з комунальним підприємством «Волиньприродресурс». Ми отримали продовження договорів оренди на ті землі, на які нам їх блокували кілька років».
Якби державне підприємство свого часу не відстояли, наслідки були б катастрофічними, зокрема виникли б проблеми з опаленням у школах, дитячих садках та лікарнях. «Волиньторф» відстояли завдяки злагодженій роботі на усіх рівнях від депутатів обласної ради до народних обранців.

«Якби, не доведи Бог, сталося так, що не вдалося б відстояти підприємство, то на сьогодні програли б усі. Люди не мали б роботи. Комунальні заклади, а також населення не мали б хорошого дешевого палива. І наше селище, яке опалюється від котельні підприємства, також мало б проблеми, – провадить директор «Волиньторфу». – Довелося б переходити в чотириповерхових будинках на якесь пічне опалення. Тому, якщо працює виробництво, виграють усі».

Нині Іван Киричик впевнено каже: у «Волиньторфу» є майбутнє. А ще є майбутнє у торф’яної галузі. Але багато що залежить і від тих, хто буде підтримувати енергетичну незалежність України.

«Я за майбутнє альтернативної енергетики і торф’яної галузі як складової цієї енергетики. Тому що це – тепло в домівки, садочки, школи, у комунальну сферу», – переконаний Іван Киричик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
миронович Показати IP 28 Серпня 2020 22:16
тому що це в першу чергу мій суперпупердобробут та моіх наближених
Марія Василівна Показати IP 3 Вересня 2020 11:24
Який ще секрет УСПІХУ? Ті надлишки, які залишались із НАДПРИБУТКІВ, потрібно було вкладати в модернізацію та осучаснення технологій підприємства, а не собі хати будувати та розкошувати. Всі це споглядають і мовчать. Люди вже втомились чекати на цивілізовану справедливість від правоохоронних органів. Терпець увірветься в будь який момент!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus