USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У деяких волинських школах усі діти 1-4 класів їстимуть безплатно

19 Січня 2016 10:37
У Ковельському районі діти 1-4 класів до кінця навчального року будуть харчуватися безплатно.

Про це повідомляє Kowel.com.ua

Про це йшлося під час засідання президії Ковельської районної ради щодо узгодження питань порядку денного третьої сесії.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Роман Кульцман зауважив, що з 1 січня 2016 року відповідно до Закону України №911-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування забезпечують безкоштовним харчуванням у загальноосвітніх навчальних закладах лише дітей-сиріт, дітей, із сімей, які позбавлені батьківського піклування, та учнів 1-4 класів, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», що тягне за собою зміни в організації виробництва і праці кухарів та підсобних працівників, пов’язані із зменшенням навантаження на працівників даних категорій.

В результаті обговорення цього питання депутати дійшли спільної думки, яке полягає в тому, що з районного бюджету необхідно виділити кошти для забезпечення харчування всіх без винятку дітей 1-4 класів до кінця цього навчального року.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку з вересня цього року харчування школярів початкової ланки вже не фінансуватиметься з міської казни. І відбуватиметься виключно за кошти батьків, окрім дітей пільгових категорій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Федорович Показати IP 19 Січня 2016 13:06
В українській мові немає слова безплатно, є безкоштовно або безоплатно.
Анонім Показати IP 19 Січня 2016 15:26
Держава яка недбае про своїх діток не має майбутнього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus