USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку відзначатимуть День незалежності без партійних прапорів

14 Квітня 2016 17:55
«Знизити політичний градус» закликають громадських та політичних активістів під час святкувань 25-ої річниці незалежності України.

Про це йшлося під час засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 25-ої річниці незалежності України 14 квітня у Луцьку.

Учасники засідання розповіли заходи, які відбудуться у Луцьку та на теренах області в контексті святкування Дня Незалежності України. В обласному центрі запланували низку святкових та мистецьких заходів проте наголосили на тому, що політичних гасел варто уникати.

Як повідомив заступник Луцького міського голови Андрій Киця, святкові заходи у Луцьку розпочнуться 20 серпня, коли відзначатимуть День міста і запланована урочиста академія. 23 серпня, у День Державного прапора України запланований масовий велопробіг вулицями міста, а 24 серпня відбудуться святкові богослужіння у храмах Луцька, громадянська акція «Українська вишиванка», кобзарське віче, свято квітів «Луцьк квітучий», фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині». Під час святкових днів у місті планують ярмарки декоративно-прикладного мистецтва, книжковий ярмарок та інші заходи культури, спорту тощо. Окрім того, планується встановлення пам’ятного знаку Героям АТО.

Своєю чергою, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук повідомив, що 23 серпня в обласному музично-драматичному театрі відбудеться концерт найкращих аматорських колективів області. Паралельно демонструватимуть виставку найкращих робіт декоративно-ужиткового мистецтва. Культурно-мистецьку композицію готують і до Дня державного прапора. Також відбудеться фестиваль «Мистецький простір» у Луцькому замку.

Водночас представників громадських організацій та політичних партій закликали сприяти тому, щоб День незалежності відзначали не під політичними, а під патріотичними гаслами, під українськими прапорами, із закликами до об’єднання українців, миру, справедливості тощо. Отже, як зауважив голова ОДА Володимир Гунчик, під час святкування просять «знизити політичний градус».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus