USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Дерипаски можуть націоналізувати кар’єр кварцитів на Сумщині

6 Березня 2022 08:44
Глухівський кар’єр кварцитів, який контролює російський олігарх Олег Дерипаска, можуть націоналізувати.

Про це повідомив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький у Telegram, інформує Українька правда.

Живицький нагадав, що 3 березня Верховна Рада прийняла закон про націоналізацію майна та активів РФ, які перебувають на території України.

«Глухівський кар’єр кварцитів видобуває унікальні високоякісні кварцити в Баницькому кар’єрі на Сумщині, які потім у вигляді кремнію потрапляють на підприємства російського оборонного комплексу для виробництва зброї.

Власником «Глухівського кар’єру кварцитів» із 2011 року є кіпрська United Company Rusal Silicon Limited. Це – «дочірня фірма» «об’єднаної компанії «РусАл», контрольний пакет акцій якої належить російському олігарху Олегу Дерипасці», – сказав Дмитро Живицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus