USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У двох селах на Волині з’явилися нові дитячі майданчики

15 Лютого 2022 23:37
У Дубівській громаді Ковельського району, а саме в селах Секунь та Буцинь, тривалий час не було де бавитися з дітками. Усі громадою мізкували, де взяти кошти, аби облаштували ігрові майданчики поблизу дитсадків. І вихід таки знайшли.

Про це повідомляє 12 канал.

У садочку в селі Секунь 11 діток. Утім, кажуть, є перспективи, що наступного року вихованців побільшає. Для батьків мати садочок у селі дуже зручно, та от бавитися на вулиці діткам не було де.

«Тут з короткостроковим перебуванням діти, 3 години поки що. Але в майбутньому плануємо відкрити повноцінний садок. Але інфраструктура біля садочків бажала кращого», – розповів Дубівський сільський голова Роман Троцюк.

Минулого року Дубівській громаді пощастило отримати мільйон гривень від державного фонду соціально-економічного розвитку за сприяння народного депутата Степана Івахіва. Частину цих коштів вирішили витратити на облаштування дитячих майданчиків. Один із них встановили у селі Секунь.

«Дуже старенький той майданчик був уже там, не було де гуляти діткам, а тепер, я думаю, вони будуть гуляти, гратися, бо в нас у Секуні не було, де гуляти дітям, а тепер хоч прийдуть в садочок пограються. Дякуємо, задоволені», – висловилася мама Вікторія.

Більше того, це радість не лише для дітей, а й для дорослих. Адже тепер матусі матимуть де проводити дозвілля з дітками і в будні, й у вихідні.

«Ми його дуже чекали, він нам дуже був необхідний, тому що центр села, і як такої відпочинкової зони в нас не було», – каже директорка ДНЗ «Калинонька» села Секунь Людмила Сарапіна.

Дитячий майданчик облаштували і в селі Буцинь Дубівської громади. У цьому дитсадку виховують 28 діток. Нова відпочинкова зона стала для них приємною несподіванкою.

«Постійно на прогулянку просяться, біжать, із задоволенням гойдаються, їм подобаються і вагончики, люблять і на каруселі гойдатися, дуже задоволені», – каже вихователька Ольга Полінчук.

Окрім того, розповідає директорка дошкільного закладу Оксана Бобік, завдяки підтримці народного обранця їм вдалося багато чого оновити в приміщенні.

«Нетиповий садочок, він з 1974 року, і він нам допоміг замінити на енергозберігельні вікна, двері всі замінив внутрішні, допоміг придбати нам ліжечка дитячі, комплекти постелі, і ми дуже вдячні, що вирішили на сьогодні одну із найбільших проблем – інфраструктури нашого майданчика», – зазначила директорка.

Вартість кожного зі встановлених дитячих майданчиків – понад 100 000 гривень. Облаштували їх під кінець минулого року, тож зі всім впоратися не встигли. Навесні навколо каруселей зроблять благоустрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus