USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У дворах Луцька – свіжий асфальт та сучасна бруківка

3 Серпня 2018 16:41
Поруч із існуючими роботами з благоустрою, у Луцьку розпочинають нові види робіт, облаштовують дороги й укладають асфальтне покриття.

3 серпня відбулась чергова інспекція якості ремонту дворів та доріг за участю першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, радника міського голови Ігоря Поліщука, начальника відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду департаменту ЖКГ Миколи Осіюка.

Огляд розпочали із вулиці Героїв Крут, де, чи не вперше в історії вулиці, розпочинається капітальний дороги та пішохідної зони. Зараз ведуться підготовчі роботи, розставляються бордюри, з одного боку дороги облаштують тротуар. Також додатково уздовж вулиці встановлять зливові решітки.

Завершено роботі з ремонту тротуару біля нової амбулаторії на вул. Гордіюк. Тут пішоходам створені зручні умови для пересування, також облаштована зона парковки. Раніше цією територією важко було й пройти через численні вибоїни.

На стадії завершення перебувають роботи з облаштування бруківкою тротуарів та пішохідних доріжок на просп. Молоді, 13б. Було обладнане асфальтно-бетонне покриття, облаштована розвилка пішохідних доріжок.

– Поточний ремонт на цій території здійснено у відповідь на численні звернення місцевих мешканців, а також відвідувачів художньої школи, – зауважив Григорій Недопад.

Капітальний ремонт прибудинкових територій по пр. Соборності, 29, 31а, 35, 37, 37б вражає обсягом і протяжністю робіт. Ця частина території належить до будинку, який вважається найдовшим в Україні. Багато років поспіль тут проїжджі і пішохідні ділянки нагадували швидше лабіринт із ямів. Ніні тут бачимо зовсім інший вигляд – в одній частині двору вже вистелений якісний асфальт, тротуари викладені бруківкою, також бруковані численні пішохідні доріжки. В іншій частині поруч із будинками починаються підготовчі роботи – знято старі залишки асфальту, розчищається територія, виставляються бордюри.

– Поруч із будинками по пр. Соборності, 29, 31 передбачене влаштування твердого покриття із асфальтобетону, буде встановлене зовнішнє освітлення, дитячий майданчик, викладена бруківка, – розповів Микола Осіюк. – Попередньо можна сказати, що люди задоволені проектом і підготовкою до ремонту.

А по пр. Соборнсті, 37, 37б місцеві жителі вже використовують нові асфальтовані дороги й тротуари, тут викладено асфальт, облаштовані зони для парковки. Загалом ремонт прибудинкових територій вказаних будинків по проспекту Соборності – найбільший за обсягом в нинішньому році.

– У дворах цього будинку облаштуємо не лише дитячий майданчик, але і міні-футбольне поле, – каже Ігор Поліщук. – Загалом ремонтні роботи активно тривають у нашому місті. Традиційно передбачаємо і парковки, і освітлення, і зони для смітників, і всі види ремонтних робіт. Найближчим часом будемо розпочинати ремонтні роботи по вул. Федорова, 8, а також у дворі по пр. Волі, 5, де раніше був квітковий ринок. Ця територія стане окрасою нашого міста, там буде облаштовано сучасний і затишний сквер.

У дворах по пр. Соборності, 20, 20а, 22 і 24 вже завершено облаштування підземних комунікацій, тротуари та пішохідні доріжки викладені бруківкою, облаштовані зручні пандуси, а нині укладається свіже асфальтове покриття. Тут, як і в усіх інших дворах, ремонт здійснюється із урахуванням усіх державних будівельних норм та вимог якості. Мешканці висловлюють щиру вдячність за те, що їхні двори отримують новий вигляд, вже зараз приємно дивуючи якісним облаштуванням та комфортом при використанні. Адже тут передбачені зручні пониження, викладені бруківкою доріжки й тротуари уздовж усіх будинків, а новий асфальт ще гарячий після укладання і радує погляд своєю новизною, рівною і чистою дорогою. Вже зараз навіть не віриться, що зовсім нещодавно ця дорога була вкрита глибокими ямами.

– У цих дворах були замінені трубопроводи, теплоізоляція, зараз проводиться асфальтування і брукування доріг, – розповів Григорій Недопад.

Завершальною точкою огляду став ремонт пішохідних зон уздовж центральної дороги міста – вулиці Винниченка. Тут пішохідні доріжки викладаються за сучасною технологією, беручи початок на кільці, що по вул. Грушевського. Новенька бруківка буде викладена упродовж усієї вулиці Винниченка аж до центрального універмагу із двох сторін проїжджої частини. Родзинкою бруківки є поєднання двох видів матеріалів – природного гранітного каменю і бруківки. Гарантія на це покриття – сім років. Також уздовж вулиці будуть встановлені брендовані люки.

– На вулиці Винниченка здійснюється капітальний ремонт, адже ця територія не відновлювалась мабуть ще з радянських часів, – зауважив Ігор Полішук.

– На рівні нашого міста ми намагаємося здійснювати максимально можливий обсяг ремонтних робіт із благоустрою, – каже Григорій Недопад. – Треба любити своє місто й докладати зусиль для його вдосконалення. Зі свого боку намагаємось якісно й оперативно виконувати узяті на себе зобов’язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Та ну Показати IP 3 Серпня 2018 16:45
Лучше б пинсионерам по тищі дали, як ЙУля. Кому нужні ці дорожки і асвальт!?
бу до Та ну Показати IP 3 Серпня 2018 17:13
краще б ти думав головою, перед тим як молоти дурниці
Лучани Показати IP 3 Серпня 2018 17:08
Дуже гарні стають Луцькі двори. Ось тільки біля амбулаторії на Гордіюк бруківку поклали, але тільки повертаєш на Гордіюк, так зразу ж попадаєш в ями, покручений асфальт. Також початок вулиці Кравчука, теж нічого не зроблено. Чекаємо з нетерпінням. Дякуємо.
я Показати IP 3 Серпня 2018 17:21
и бывшую Кузнецова ближе к стадиону, кусок во дворах -мрак, зато вокруг красота, кто-то украл этот кусочек????
Імігрант Показати IP 3 Серпня 2018 21:01
То все є в порядку речей за кордоном! Харош постити те, що має бути вже 25 років назад, по всій країні.
Лопатою по ваті до Імігрант Показати IP 4 Серпня 2018 14:08
Але в нас це все ще не в порядку речей. І САМЕ ТОМУ ЗУСИЛЛЯ ЛУЦЬКОЇ ВЛАДИ ПО ОБЛАШТУВАННЮ ДОРІГ І ДВОРІВ ПОТРІБНО ЯКНАЙШИРШЕ ВИСВІТЛЮВАТИ І РОЗКАЗУВАТИ ПРО ЗРОБЛЕНЕ. Тому що це перші суттєві зрушення за 25 років у цій сфері. ДА Й НЕ ДУМАЮ, ЩО В ТВОЄМУ ТАМБОВІ ЙДУТЬ ТАКІ РЕМОНТНІ РОБОТИ ... "ЗАКОРДОН" ВАТНИЙ ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus