USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У директоратах міністерств бракує працівників попри зарплату до 60 тисяч

12 Листопада 2018 13:58
Десятки вакансій у новостворених директоратах міністерств лишаються вільними, оскільки бракує охочих працювати на держслужбі навіть за зарплату у 25-60 тисяч гривень.

Про це розповів перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов.

З його слів, для того, щоб мати нову якість державного управління, потрібно створювати нові умови для держслужбовців, пропонувати вищі зарплати, аби залучати найкращих фахівців.

Отже, важливою є довгострокова мотивація тих людей, які приходять у держслужбу. Зараз, зі слів Максима Нефьодова, потрапити на державну службу легко як ніколи.

Новостворені підрозділи міністерств, директорати – це намагання створити нові підрозділи, куди відбирають держслужбовців за результатами конкурсів. Функціонал директоратів буде видозмінений, щоб це був більш логічний поділ на функції (зараз цей розподіл за міністерствами дещо хаотичний), наприклад, бізнес-клімату, бюджетного планування тощо. Цей процес, як зізнався перший заступник міністра, триває складно з багатьох причин. По-перше, процесу чинять активну протидію, оскільки для багатьох політиків зручно, коли держслужбовці безправні, бідні і підконтрольні, тоді вони виконують будь-який наказ. Людина, яка прийшла за контрактом, отримує гроші, яких достатньо для життя, має значно менше мотивації виконувати те, що їй намагаються наказати.

Попри реформування, немає великої кількості людей, які хотіли б працювати у держслужбі: щодватижні Максим Нефьодов публікує десятки вакансій, але потоку охочих працювати на них немає. Недовіра людей до державної служби, зі слів першого заступника міністра, очевидна і зрозуміла і її не можна завоювати просто говорячи, що держслужба змінилася. Намагаються довести, що люди, які зараз приходять у міністерство, відрізняються від звичного пузатого та пихатого чиновника. Максим Нефьодов розповів, що в нових директоратах зарплата становить від 20 до 55-60 тисяч гривень.

Перший заступник міністра констатував, що досі кадрова політика в державі базується в першу чергу на особистій відданості, а професіоналізм стає другорядним, але повинно бути навпаки, перш за все, повинно поставати питання професіоналізму і мотивації людини, яка приходить працювати на державну службу.

Говорячи про те, чи доцільно платити високі зарплати керівникам державних підприємств, він зауважив, що в країні вже пройшли етап, коли вони отримували маленькі кошти, але якимось чином підприємства лишалися бідними, а їхні керівники – багатими.

Отже, керівників таких підприємств варто мотивувати високою заробітною платою, аби вони давали високий результат. Поки люди не побачать цей результат, вони критикуватимуть, і це природньо. Бажаючи отримати результат, не можна змушувати працювати людей за гроші, вдвічі менші за ті, які вони можуть заробити на відкритому ринку.

«Мене дуже дивує, коли я наймаю людину, а ця людина на питання «чому ти прийшов?» каже: «країну люблю», а коли я запитую: «на які гроші ти будеш жити?» відповідає: «мені мама допоможе»», - зауважив урядовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рома Показати IP 12 Листопада 2018 15:11
Ага, подавався я в нові директорати, коли перший раз прийшов на тести - сів за комп'ютер - ввів логін і пароль - мені зразу вибило, що я не здав тести (хоча я навіть нічого ще не нажимав) !!! Вкінці дня подзвонили і сказали, що тех. збій був і т.д. - так як був останній день тестів, здати я вже не мав часу!)))
ромі до Рома Показати IP 12 Листопада 2018 16:16
Та ж це не проблема, якщо є мета працювати в органах державної влади. Вакансій багато, пробуй ще раз, і, бажано, не в останній день. пробуй до тих пір, поки не доб'єшся бажаного результату. Бажаю успіху
Навуходоносор Показати IP 12 Листопада 2018 15:44
Рома прав на все 100%! Там чужие не ходят - только свои, проверенные сотни раз. Зарплата их не интересует - 50 тыс. гривен они могут поднять в день! Не один Рома на это жалуется!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus