USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У екс-посадовців Міндоходів вилучили кілограми золота та мільйони готівки

25 Травня 2017 14:26
У затриманих 24 травня колишніх податківців під час обшуків вилучили майже 4 кг золота, 50 кг срібла та великі суми грошей.

Про це розповів Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Києві після урочистої передачі поліції автомобілів Mitsubishi, передає 24 канал.

«3,7 кілограма золота, 50 кілограмів срібла, 5,5 мільйонів доларів готівкою, 3,8 мільйонів гривень, 280 тисяч євро – це вчорашні результати вилученого, – повідомив Арсен Аваков.

Він також зазначив, що серед вилученого було чимало ювелірних виробів.

Як інформує ТСН, лише у колишнього заступника начальника Державної податкової служби Олега Низенка правоохоронці вилучили мільйон доларів, 250 тисяч євро готівкою та 2 кілограми золота.

Окрім того, під час слідчих дій у нього було вилучено 15 картин, 5 ікон, прикраси з дорогоцінного металу, 2 кг золота, а також близько мільйона доларів, 250 тисяч євро і два авто – Mercedes та Volkswagen.

Нагадаємо, 24 травня масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Силовики викрили так звану схему «Януковича-Клименка», під час якої здійснювався контроль над усіма конвертаційними центрами в країні, в результаті чого податки «платилися» до бюджетів державних чиновників – вищих, міністра доходів і зборів, його патронів, а також місцевих податківців.

Після обшуків затримали 25 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

За період діяльності фігурантів схеми з мінімізації податкових зобов'язань програмними підприємствами Україні завдано збитків на 96 мільярдів гривень. Вказані кошти мали надійти до бюджету як податки. Працювала схема від 2011 до 2014 року, відзначали у ГПУ.

24 травня Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи щодо двох колишніх податківців: колишнього начальника податкової інспекції Луганської області Олександра Антипова суд відпустив під заставу у 15 мільйонів гривень, колишньому голові податкової у Полтавській області Володимиру Задорожному суд постановив одягнути електронний браслет із можливістю внесення застави у розмірі 12 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Адвокат Показати IP 25 Травня 2017 14:51
Чергова показуха і дешевий піар... !!!!! Їх усіх відпустили через Печерський суд...Хто оплатить перельоти і доставку так називаємих " затриманих " до Києва - НАРОД ...???!!!
Боцман до Адвокат Показати IP 25 Травня 2017 15:52
Правільно! Маладєц! Єто рєпрєсії!
вася Показати IP 25 Травня 2017 17:30
негайно повернути награбоване людям. бо Бог вас скарає!!
вова згоранець Показати IP 26 Травня 2017 00:12
Почався перерозподил....хто не втик и не вивез =конфискация-суд-турма... Вмий дилитись з самым гланым бандитом всея украина =пецей-чиколадом и тоди спи спокийно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus