USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У фантастичному матчі «Зоря» поступилася «РБ Лейпциг» та вилетіла з Ліги Європи

30 Серпня 2018 21:51
У фантастичному поєдинку луганська «Зоря» поступилася німецькому «РБ Лейпциг» з рахунком 3:2, пропустивши гол з пенальті лише на 90 хвилині, таким чином луганці не зуміли вийти до групового етапу Ліги Європи.

Матч відбувся 30 серпня на «Ред Булл Арені» в Німеччині.

У першому матчі плей-офф попри вилучення молодого Богдана Леднєва на початку поєдинку, луганська «Зоря» зуміла зіграти в нульову нічию з німецьким «РБ Лейпциг», тож сьогодні луганцям потрібна була лише перемога з будь-яким рахунком.

Вже на старті матчу українці провели затяжну атаку, однак до удару по воротах довести її не зуміли. На 7 хвилині завдання виходу до групового етапу для «Зорі» зовсім ускладнилося: у німців з-за меж штрафного пробивав Кунья, а Вернер підправив м’яч у ворота Феліпе – 1:0. Тож тепер «Зорі» потрібно було забивати у відповідь, хоча гру продовжили контролювати футболісти «РБ Лейпцига».

На 18 хвилині Вернер міг робити дубль, але з вбивчої позиції не зумів поцілити у ворота. Зовсім непомітно було у перші 25 хвилин, за рахунок чого «Зоря» мала забивати - німці мали як ігрову, так і територіальну перевагу, не дозволяючи луганцям вийти бодай в контратаку. Втім, на 35 хвилині футболісти «Зорі» довели, що не випадково мають прізвисько «мужики»: отримавши м’яч на фланзі, Караваєв навісив на Рафаеля, а той головою пробив у кут воріт німців – 1:1.

Відзначимо, що після забитого голу «Зоря» не притиснулася до власних воріт, а продовжила атакувати, хоча наприкінці тайму німці відновили тиск, і активний Вернер мав уже другу спробу, щоб оформити дубль, втім його удар з-за меж штрафної прийняла стійка.

Старт другого тайму для луганців вийшов просто неймовірним: Караваєв отримав діагональ з власної половини поля та прострілив вздовж лінії воріт «Лейпцига», де на дальній стійці вже очікував Гордієнко, який і замкнув передачу – 1:2. Відзначимо, що після забитого голу пішла гра на зустрічних курсах.

«Зоря» подала два кутових підряд, втім до ударів діло не дійшло. Німці намагалися врятувати матч, тож тренерський штаб «РБ Лейпциг» почав випускати на поле свіжих гравців – Огюстен та Форсберг отримали по півгодини ігрового часу. На 69 хвилин проведені заміни дали результат – Вернер віддав на хід Огюстену, а той проткнув м’яч повз Феліпе, який дещо затримався на виході.

Михайличенко міг знову виводити «Зорю» вперед, втім його удар вийшов занадто слабким і прийшовся прямо в руки Мвого.

В останні десять хвилин німці намагалися дотиснути «Зорю», «червоні бики» навіть забили, однак арбітр відмінив взяття воріт через офсайд. На 90 хвилині німці отримали шанс пробити одинадцятиметровий і Форсберг не схибив – 3:2.

Отож, луганська «Зоря» поступилася «РБ Лейпциг» та, на жаль, не зуміла вийти до групового етапу Ліги Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus