USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Франції поліцейські жорстоко побили темношкірого чоловіка, бо він був без маски

28 Листопада 2020 16:12
У Франції поліцейські жорстоко побили темношкірого музичного продюсера в його квартирі в Парижі, бо він був на вулиці без маски. Влада країни вважає цей інцидент «неприпустимим» та «ганебним».

Про це інформує BBC, пише НВ.

На відео з внутрішньої камери спостереження, яке у четвер оприлюднив сайт Loopsider, видно, як троє поліцейських заходять до музичної студії. Судячи з кадрів, вони намагаються затримати продюсера Мішеля Зеклера, який хоче зайти в приміщення. Під час сутички поліцейські б’ють його руками, ногами і кийками.

Потім група людей, що була в студії, виштовхує поліцейських за двері, після чого вони застосували світлошумову і димову гранати. Зеклер також стверджує, що під час побиття його неодноразово лаяли на ґрунті расової ворожнечі.

Спочатку його затримали та звинуватили у насильстві та протистоянні арешту, однак потім прокурори зняли звинувачення та натомість розпочали розслідування проти офіцерів. У п’ятницю поліцейських допитали. Їх тимчасвоо відсторонили від служби, вони перебувають під слідством.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що обурений діями поліції.

«Кадри насильства проти Мішеля Зеклера, які ми всі бачили, – це неприпустимо, для нас всіх це ганьба. У Франції не повинно бути насильства чи жорстокості, і неважливо, хто його проявляє. Франція не може миритися з ненавистю і расизмом», – написав він у Twitter.

Також Макрон сказав, що попросив уряд країни терміново розробити заходи для відновлення довіри до поліції: «Люди, завдання яких підтримувати закони, повинні ці закони поважати».
Він обговорив інцидент з міністром внутрішніх справ країни.

У поліції після оприлюднення відео зазначили, що офіцери намагалися затримати продюсера, оскільки він перебував на вулиці без маски, однак той зайшов до студії. Як повідомляє Reuters, Зеклер визнав, що порушив карантинні обмеження. За його словами, він ішов вулицею без маски і хотів зайти в студію, щоб уникнути штрафу.

Президент антирасистської групи Франції SOS Racisme, заявив, що Зеклер став об’єктом «расистської атаки».

«Щоб працівники поліції так діяли, вони повинні відчувати величезну безкарність. Ця ситуація є симптомом безкарності, яка триває надто довго», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Точно Показати IP 28 Листопада 2020 17:27
Сам той *продюсер* винуватий. Нехай не плачеться.....
К.лучанин Показати IP 28 Листопада 2020 17:36
Ось такі вони європейські цінності , які хочуть українські можновладці та зомбують населення.
скептик Показати IP 28 Листопада 2020 17:43
а що у хринцюзьких мєнтів немає нагрудних камер ? незрозумілий початок інциденту. те що відбувалось у приміщенні можна кваліфікувати як опір поліції і напад на поліцію. так що не все так однозначно
Народна прокуратура Показати IP 28 Листопада 2020 18:59
Звиклий до ігнорування законів Франції "афропродюсер" діяв так, як звик діяти в своїх джунглях. Потім набігло стадо таких же "афропродюсерів" і влаштували спротив поліції. Коли ж побачили, що прибула підмога і почати застосовувати спецзасоби, швиденько підняли лапи догори. До поліцаїв дві претензії: 1) їх троє не здатні були заламати цього "сніжка" й, надягнувши кайданки, спокійно вивести з приміщення; 2) не змогли справитись зі своїми емоціями і почали гамселити порушника кулаками і колінами, що явно тягне на перевищення повноважень
Народна прокуратура Показати IP 28 Листопада 2020 19:00
Не зрозумів лище одного - до чого тут расизм?
скептик до Народна прокуратура Показати IP 28 Листопада 2020 20:07
ну не в антисемітизмі ж звинувачувати мєнтів
Чавеле Показати IP 28 Листопада 2020 21:18
На цигана більше похожий, а їх ще Саркозі в Румунію вивіз.
папараці Показати IP 28 Листопада 2020 22:06
в Парижі французи це вже рідкість.
Анонім Показати IP 29 Листопада 2020 10:07
Владимир Александрович, а вы когда отреагируете на избиение мирных протестующих во Франции?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus