USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Франції вп’яте проходять багатотисячні протести проти «паспортів здоров’я»

14 Серпня 2021 22:57
У Франції п’яту суботу поспіль проходять акції протесту проти вимоги ковідних «паспортів здоров’я» для доступу до низки послуг та проти обов’язкової вакцинації для медиків.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BFMTV.

Акції почались у десятках великих і малих міст – Парижі, Марселі, Тулузі, Ліоні, Ніцці, Ліллі, Нарбонні та інших. Очікується до 250 тисяч людей, загалом анонсували 200 демонстрацій.

У Парижі заплановано три демонстрації. Перша, організована Флоріаном Філіппо – колишнім соратником Марін Ле Пен з «Національного об’єднання», а нині лідером гурту «Патріоти» – рушила від площі Каталонії, рухаючись до Порт-Руаяль.

Друга зібралась біля Порт Доре і організована активістом, близьким до «жовтих жилетів». Ще одна, зібрана активістами, вирушила від Пляс де Бурс.
Люди вигукують «Свобода», «Макрона у відставку» та співають «Марсельєзу».

Переважна більшість акцій наразі проходять без інцидентів. У Ліоні повідомляють про штовханину протестувальників з поліцією, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

В містечку По на крайньому півдні країни окремі учасники акції закидали фарбою фасад приміщення з офісами ЗМІ та гукали «Колаборанти!» проходячи повз нього.

За оцінками Міністерства внутрішніх справ, минулими вихідними на акції по всій території країни вийшли понад 237 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 15 Серпня 2021 00:29
Правильно! Не прогнулись під "Всесвітню змову" Масонів....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus