USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Акції протесту у Кишиневі: МВС готується до масових безладів

26 Серпня 2018 19:56
У центрі Кишинева у неділю проходять відразу дві акції протесту: одна - проти чинної влади, інша – прихильників партії «Шор» і противників підвищення цін на бензин.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на NewsMaker.

Антиурядову акцію протесту організував рух національного опору ACUM. Акція була запланована давно і мала пройти на Майдані Великих Національних Зборів, однак цю площу несподівано забронювала громадська активістка Майя Лагута, до якої приєдналися противники підвищення цін на паливо, а потім на площі вирішили провести мітинг прихильники політика і бізнесмена Ілана Шора.

Протест опозиції перемістився до пам’ятника Штефану. Люди кричали «Злодії», «Геть мафію» та «Ми не здамося». Интерфакс повідомляє, що учасники акцій протесту в центрі Кишинева заважають один одному у проведенні масових маніфестацій, а представники партії Шора прийшли на площу, щоб зірвати акцію протесту опозиції.

МВС Молдови порушило кримінальну справу за підготовку масових заворушень в ході акції. Поліція заявила, що завчасно отримала інформацію про підготовку провокацій. У справі вже є підозрювані.

Рух транспорту по вулицях, прилеглих до центральної площі Кишинева, перекритий.

За даними NewsMaker, деякі учасники протесту партії «Шор» почали покидати площу. Люди виходили не з порожніми руками - у кожного пакет з продуктами.
Представники опозиції запропонували пройти маршем до парламенту, а потім повернутись назад і продовжити протест.

Опозиція вимагає від влади визнати дійсними результати виборів мера Кишинева та розпочати кримінальне переслідування суддів, які не затвердили мандат обраного мера Андрія Нестасе. Опозиція також має намір вимагати скасування змішаної виборчої системи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus