USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

У Франції вийшли на російський слід у справі про графіті з зіркою Давида

7 Листопада 2023 23:00
Після того, як тиждень тому в регіоні Іль-де-Франс (паризький регіон), зокрема на півдні Парижа, були виявлені численні графіті – мітки із зіркою Давида, слідчі розглядають можливу причетність Москви до спроби дестабілізувати ситуацію.

Про це повідомляє Franceinfo з посиланням на джерело, близьке до слідства, передає Укрінформ.

«Це було схоже на операцію командос», – твердить один з поліцейських. Щойно слідчі встановили особи пари, яку зафіксували камери спостереження, як ці підозрювані швидко залишили Францію. Саме цій парі приписують понад 200 випадків подібних графіті на півдні Парижа.

Читати ще: У Парижі невідомі розмалювали будинки зірками Давида

Перед цим була заарештована молдовська пара, її спіймали посеред ночі, саме коли вони наносили сині зірки Давида на фасади будівель. У поліції вони засвідчили, що їх намовив росіянин за невелику суму. Подружжя перебувало у країні нелегально, тож їх вирішили негайно помістити в центр тимчасового утримання та депортувати. Під час наступного допиту вони повторили, що отримували накази з Росії. Для слідства зв’язок між цими двома випадками є беззаперечним. Спецслужби вже попереджені про те, що ця операція виглядає як спроба дестабілізації з боку Москви.

Як повідомлялося, акти антисемітизму у Франції значно почастішали після 7 жовтня. Від дати початку війни між ХАМАСом та Ізраїлем, у Франції було скоєно 1040 антисемітських актів. 486 осіб заарештовано за подібні дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus