USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Ковелі зруйнувалася історична пам’ятка

23 Червня 2017 14:12
Одна із небагатьох історичних пам'яток, що збереглися після Другої світової війни у Ковелі, знаходиться на вулиці Степана Бандери.

Донедавна будівля милувала око мешканців та гостей міста своєю архітектурою. Фасад будинку прикрашала «зірка Давида», нагадуючи про багаточисельну єврейську громаду, знищену фашистами під час війни.

Проте, оскільки жодних реконструкцій будівлі не здійснювалося, вона занепала й почала руйнуватися.

Незважаючи на багаточисельні звернення депутатів Ковельської міської ради Галини Стасюк та Ігоря Пініса (УКРОП), які неодноразово на сесіях та комісіях міської ради піднімали питання про збереження культурного надбання, міська влада не зробила нічого, щоб зберегти пам’ятку.

Коли у приміщенні сталася пожежа, жодних відновлювальних робіт не відбувалося. Кілька років будівля стоїть без даху та була доведена до повної руйнації.

Ні депутатам, ні громадськості ніяк не вдавалося дізнатися, хто є власником будівлі. Як нещодавно з’ясувалося, нові власники з дозволом міського голови бажають на місці пам’ятки побудувати нову багатоквартирну будівлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus