USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Франції з музею викрали золоту капсулу з серцем королеви

17 Квітня 2018 16:14
Золоту овальну капсулу, у якій знаходиться серце французької королеви Анни Бретанської, викрали з музею Томаса-Добре у французькому Нанті.

Вага посудини - майже 100 г. У ній знаходиться серце жінки, котра двічі ставала королевою Франції в XV-XVI ст. Розбійники розбили вікно в музеї, аби заволодіти реліквією. Філіп Гросавет, президент регіону, сказав, що злодії «викрали національну спадщину».

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Daily Mail.

Влада закликає злодіїв повернути реліквію.

«Якщо злодіїв привабило те, що об'єкт блискучий і виготовлений із золота, вони повинні розуміти, що його історична та символічна цінність значно перевищує 100 грамів золота», - говорять чиновники.

Серце було в музеї понад 130 років. Під час Французької революції 1789-го його намагалися розплавити, але воно вціліло.

Анна Бретонська померла 1514-го у віці 36 років. Вперше була королевою з 1491 по 1498 роки, коли одружилася з Карлом VIII. Чоловік помер 1498-го. Через рік Анна вийшла заміж за Людовіка XII. Також мала короткий шлюб із Максиміліаном I, головою Священної Римської імперії. Також була заручена з Едвардом V - королем Англії з династії Йорків, правління якого тривало впродовж 2 місяців 1483 року.

Коли вона померла, її поховали в Сен-Дені біля Парижа. Але серце королеви поклали у золоту посудину та зберігали в її сімейній гробниці в Нанті, щоб показати її вірність Бретані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus