USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У глибинках Волині порушують закони

6 Листопада 2014 17:06
Київські експерти проаналізували, як у віддалених від обласного центру районах Волині дотримуються Закону України «Про адміністративні послуги» і Закону України «Про доступ до публічної інформації». Як виявилося – усі працюють з порушенням.

Про це йшлося під час круглого столу «Громада: жити по-новому. Впровадження перших кроків реформи місцевого самоврядування», який відбувся у Центрі надання адміністративних послуг Луцької міської ради сьогодні, 6-го листопада.

«Торік ми промоніторили адмінпослуги в 6 радах районних рівнів Волині в Шацькому, Любомльському районах і в Устилузі. Також ми аналізували подібні ради в Рівненській області. За півтора року нашого аналізу ми побачили, що порушення є всюди. Зокрема, ми вивчали нормативну базу порядків виділення землі, відчуження землі, проведення конкурси тощо. Побачили, що усі робили порушення. Для прикладу, взяли одне рішення, яке вміщається на один листок А4 і в ньому знайшли 14 корупційних ризиків і 4 невідповідності до законодавства», - розповідає директор Інституту аналізу державної та регіональної політики Інна Гаворонська.

Окрім того, вона зауважує, що чимало проблем виявили і в роботі Луцькради.

«Досліджували ми і роботу Луцької міської ради. Картина була невтішна. Ми вказували на помилки і питали, чого так зробили. А нам кажуть, мовляв, юристи не додивилися, не дочитали», - розповідає Інна Гаворонська.

Серед основних проблем, які виявили при наданні адміністративних послуг місцевими радами такі:

- На офіційних сайтах органів місцевого самоврядування відсутня повна інформація про порядок надання відповідних адмінпослуг.

- У мережі Інтернет не забезпечено доступ до генпланів міста та селища місцевими радами.

- Місцеві ради не затвердили власні тимчасові перелік адміністративних послуг.

- В усіх місцевих радах, де був моніторинг, відсутні інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, пов’язаних з наданням в оренду об’єктів комунальної власності та порядку їх відчуження.

- На офіційних сайтах усіх місцевих рад та на їхніх інформаційних стендах відсутня інформація про вільні земельні ділянки.

Порівнюючи Волинську і Рівненську області, Інна Гаворонська повідомила, що Волинь відстає у порядку висвітлення своєї роботи на рівні рад, адже у багатьох немає власного сайту, натомість рівненчани мають такі ресурси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фанат Показати IP 6 Листопада 2014 18:37
ІАДРП - це не київська, а місцева волинська організація :)
Ще Показати IP 6 Листопада 2014 20:17
Ще й ті сільські ради теж треба люструвати і відправити їх до вати -до )(*йла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus