USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нові протести у Гонконгу: поліція застосувала сльозогінний газ та водомети

2 Листопада 2019 19:21
Поліція Гонконгу почала розганяти демонстрацію на підтримку збереження автономії регіону одразу після того, як в суботу, 2 листопада, колони протестувальників почали збиратися у парку Вікторії у центрі міста.

Як повідомляє DW, правоохоронці використовують для цього сльозогінний газ та водомети.

Мітинг, який так і не було узгоджено із владою, протестувальники називають «екстреним закликом» по допомогу для збереження автономії спеціального адміністративного району Китаю, який до 1997 року був колонією Великобританії.

Активісти у масках та з парасольками рухались у напрямку парку Вікторії, співаючи британський та американський національні гімни та закликаючи світову спільноту допомогти у захисті автономії Гонконгу. Деякі з них вигукували заклики домагатися повної незалежності від Китаю. Офіційний Пекін вважає такі заклики протизаконними та обіцяє жорстоко боротися із ними.

Поліція ж після вимоги до протестувальників розійтися почала масовано застосовувати проти демонстрантів сльозогінний газ. Також повідомляється про щонайменше один «коктейль Молотова», кинутий з боку демонстрантів. Протести у Гонконгу тривають вже 22 тижні. Жителі міста почали виступати проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників на запит китайської влади. За даними організаторів, у деякі дні в акціях брали участь понад мільйон людей. На початку жовтня демонстранти почали вдягати маски, що пізніше було заборонено судом. Це, у свою чергу, викликало нову потужну хвилю протестів.

23 жовтня в місцевому парламенті Гонконгу офіційно відкликали законопроєкт, який би дозволив екстрадицію правопорушників на територію Китаю.

Таким чином влада колишньої британської колонії, що нині є спеціальним адміністративним районом КНР, виконала одну з п'яти вимог учасників акцій протесту. Однак протести це не спинило.

29 жовтня стало відомо, адміністрація Гонконгу не дозволила активісту Джошуа Вонга висунути свою кандидатуру на місцевих виборах, що мають відбутися в листопаді. Адміністрація обґрунтувала своє рішення тим, що Вонг виступав за право на самовизначення Гонконгу, а самовизначення «або ж підтримка незалежності Гонконгу несумісні з конституційним та правовим статусом особливого регіону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus