USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Горохів навідалися волонтери з Канади: привезли обладнання для освітян й запрошення на навчання для місцевого таланта

22 Листопада 2023 07:43
20 листопада до Горохова завітала делегація із міста Ленгфорд провінції Британська Колумбія, що у Канаді. Боб Бекет, Брюс Браун, Крістін Леворт та Брендон Стрейн прибули з приємною місією: у межах співпраці в освітньому проекті міська рада від Канади отримала сублімаційне обладнання та 3D-принтер.

Про це повідомили у Горохівській міській раді.

Як зазначив міський голова Віктор Годик, майже за рік українсько-канадської співпраці вдалося реалізувати низку успішних проєктів, один з яких – створення лабораторії зі згаданим обладнанням на базі освітнього простору «Горохів ХАБ» для навчання та розвитку вчителів і учнів, а згодом й усіх охочих отримувати знання зі сфери новітніх технологій.

Мер щиро подякував керівнику громадської організації «Медицина в дії» Наталії Круцько, завдяки якій відбулося знайомство та подальша комунікація із гостями. Слова вдячності лунали для всього канадського народу за допомогу та підтримку України, громади зокрема, у такий нелегкий час. Горохівщина відкрита до співпраці в усіх галузях, готова до навчання, участі у подальших проєктах та ініціативах, наголошують у міськраді.

Брюс Браун зачитав відкритого листа від мера міста Ленфорд Скота Гудменсона, в якому він засвідчує свою повагу та підтримку Україні у час кровопролитної війни та готовий до подальшої плідної співпраці між містами Ленфорд та Горохів.

Читати ще: Волинський університет відвідали волонтери з Канади

Ще одним приємним сюрпризом від поважних гостей стало запрошення на навчання у Канаду в рамках освітнього проєкту обміну школярами та студентами учня Горохівського ліцею №2, активного учасника та переможця олімпіад, автора науково-дослідних історичних робіт Богдана Бойка.

Ірина Гарбар ознайомила делегацію із історією міста Горохів, роботою Центру професійного розвитку педагогічних працівників міської ради на базі освітнього простору «Горохів ХАБ».

Під час зустрічі волонтери з Канади також мали можливість поспілкуватися з військовим Русланом Свідерським. Гості виявили глибоку повагу до захисника, побажали міцного здоров’я та довгоочікуваної перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus