USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«У громади села Звірів великий потенціал», – Ірина Констанкевич

29 Січня 2018 18:13
Ремонт доріг, добудова дошкільного навчального закладу, поповнення книжкового фонду бібліотеки – ці та інші питання обговорили під час зустрічі народного депутата Ірини Констанкевич з громадою села Звірів Ківерцівського району.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Сільський голова Сергій Панасович зазначив, що проблема ремонту дороги, якою їздять вантажівки з піщаного кар’єру, – одна з найголовніших.

«Більше десяти років тому із кар’єру, що знаходиться в селі Олександрія, яке належить до Звірівської сільської ради, лише починали вивозити пісок. Тоді автодор зобов’язувався відремонтувати дорогу «Олександрія – Вишнів – Звірів». Упродовж цих років проводилися лише незначні ямкові ремонти, а від великого навантаження білощебенева дорога «розбивається» за сезон. Врешті-решт ми втратили навіть те дорожнє покриття, яке мали», – каже Сергій Святославович.

«На жаль, Волинь належить до тих областей, де найгірша ситуація із дорожнім полотном, – зауважила Ірина Констанкевич. – З 1 січня 2018 року розпочав роботу Державний дорожній фонд, кошти з якого будуть скеровуватися на ремонт доріг місцевого значення. 16 мільйонів гривень уже надійшло для Ківерцівщини. На перший погляд, ця сума здається колосальною, однак її вистачить лише на 7 кілометрів повноцінного ремонту дороги».

Завідувач ДНЗ «Сонечко» села Звірів Оксана Гуменюк звернулася до народного депутата щодо проблеми переповнення дитсадка.

«Нашому дитячому садку уже більше 40 років, він розрахований на 18 діток. Нині у нас 24 вихованці, а на електронній черзі перебуває більше 40 дітей. Вирішення даної проблеми не можливе виключно зусиллями сільської ради», – говорить завідувач ДНЗ.

«У Ківерцівському районі є села, де ситуація ще складніша, – зауважила Ірина Мирославівна. – Надзвичайно гостро стоїть питання щодо шкіл сіл Башлики та Грем’яче, адже діти там навчаються в абсолютно непристосованих приміщеннях. Додам, що наприкінці 2017 року Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради у проекті рішенні рекомендував Волинській обласній державній адміністрації та органам місцевого самоврядування невідкладно розглянути питання щодо будівництва загальноосвітніх закладів у селах Грем’яче та Башлики Ківерцівського району».

Що ж до ДНЗ, нардеп зазначила, що в нинішніх економічних умовах доцільніше говорити лише про добудову приміщення, а не про зведення нового.

У місцевої бібліотеки – свої проблеми.

«Нині серед читачів великий попит на українську літературу. Фонди бібліотеки рідко оновлюються тому нашій сільській бібліотеці нічого запропонувати читачеві», –розповідають місцеві бібліотекарі.

«Мені дуже імпонує те, що бібліотекарі опікуються книжковими фондами, сприяють поширенню української книги. Ми допоможемо придбати нові книги. Це будуть і довідкові видання для дітей, і українська патріотична література», – пообіцяла народна обраниця.

«Зміни ніколи не бувають швидкими. Аби покращити добробут власного села, потрібно докласти неабияких зусиль, – зазначила Ірина Мирославівна. – Втішно, що і сільський голова Сергій Панасович, і громада села Звірів готові працювати задля змін. Попри складність ситуації, у такої громади великий потенціал», – зазначила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus