USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Гройсмана хочуть легалізувати торгівлю з «Д/ЛНР»

24 Листопада 2016 08:39
Найближчим часом Кабмін має намір узгодити список товарів, які дозволять ввозити на територію "ДНР" та "ЛНР". В уряді розглядають торгівлю з окупованими територіями як важливий крок у процесі їхньої реінтеграції до складу України.

Про це заявив радник міністра у справах окупованих території і тимчасово переміщених осіб України Юрій Гримчак, - повідомляє businessua.com.

"Наші підприємства виробляють продукцію не подвійного призначення (тобто її не можна використовувати для бойових дій). У людей є агенти, які працюють на окупованій території. Вони і раніше там були. Однак, через бойові дій зв'язки були розірвані. Ті, хто займаються бізнесом на непідконтрольній Україні території, виходять на зв'язок з нашими виробниками. Чому? Тому що дешевше, краща якість. Зараз вони змушені співпрацювати з Російською Федерацією - завозять звідти товари", - розповів він.

Гримчак нагадав, що більшість пенсіонерів на Донбасі отримують пенсію в Україні, але витрачають гроші на окупованих територіях, куди постачає свої товари РФ. Як наголосив радник міністра, Україна через своїх пенсіонерів фінансує російську харчову промисловість.

"Хто нас назве розумними, якщо ми залишимо таку систему? Якщо ми ведемо гібридну війну, то це треба робити такими ж гібридними засобами, а не просто "рвати на собі сорочку", - вважає він.

"Ми ж розуміємо, як щойно росіяни почнуть звідти виходити, псевдореспубліки впадуть - просто за три дні. Ми, як держава, перші тиждень-два забезпечимо гуманітарну допомогу. Там три мільйони населення. Ви собі уявляєте, скільки потрібно буде їжі?! А якщо цього не робити - гуманітарна катастрофа і голод. Тому ми, починаючи запускати туди малий і середній бізнес, готуємося до нашого повернення", - пояснив Гримчак.

"Ми маємо вільну економіку. Вже сьогодні фактично починаємо повертати контроль над цими територіями непрямими засобами. Ось і все", - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
укр Показати IP 24 Листопада 2016 08:42
Джордж Вашингтон, коли за свою країну боровся, віддав все, що мав. А у нас жебраки жебраків годують, одягають, гинуть за свою Батьківщину. Коли у вас мізги появляться ?
адекватний Показати IP 24 Листопада 2016 11:27
цитата: "Якщо ми ведемо гібридну війну, то це треба робити такими ж гібридними засобами, а не просто "рвати на собі сорочку"... Ключове слово тут "ми" - починають признаваися, падлюки)) І взагалі: в цій короткій фразі відображено все справжнє лице отих зажирілих владних паяців. Так, це в першу чергу наша українська влада веде цю війну нововинайденим так званим гібридним способом. Все почалося з гібридного приходу до влади, а далі заміна понять "війна" на "ато", "нероби і крикуни" на "громадські активісти", "злидні і бідність" на "покращення життя по-новому", "блюзнірство" на "люстрація" і т.д. Мінімальна зарплата була в 1218 грн, тобто 150 дол., а зараз 1450 грн., тобто 57 дол., а он Гройсман ще обіцять 3200 грн. Це, б...ть, перемога!
лейба Показати IP 24 Листопада 2016 15:00
гройсман такая вумница! "наши " все такие или красивые!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus