USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В інфекційній лікарні у Луцьку є апарат, який робить тести на COVID-19 за 2,5 години

11 Грудня 2020 19:43
У КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» є апарат, який видає результат тесту на коронавірус за дві з половиною години. Таких апаратів в Україні лише два, один з них – у Луцьку.

Про це завідувачка лабораторією КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Ганна Ющук розповіла Громадському інтерактивному телебаченню.

Зі слів Ганни Ющук, особливість приладу в тому, що менш ніж за три години одночасно 12 людей можуть отримати результати тесту на коронавірус.

«Ті зразки, які взяті на приймальному відділенні чи у відділені стаціонару, доставляються в ПЛР-лабораторію. ПЛР-лабораторією ці зразки готуються і ставляться на платформу в цей апарат. Апарат все робить сам. Кожен зразок має перевірку і позитивного, і негативного контролю. Протоколи кожного обстеження – 2 години 30 хвилин», – розповіла Ганна Ющук.

Як наголосила завідувачка лабораторією, цей апарат допомагає медикам швидко дізнатися, який діагноз у хворого, аби правильно визначити спосіб лікування.

«Коли привозять хворих з температурою, лікар не може відразу з’ясувати, чи це коронавірус, чи вірусна інфекція, чи ВІЛ, чи лейкоз. Для того, щоб отримати ПЛР-тест, потрібно було чекати 2-3 доби, тепер всього лише дві з половиною години», – пояснила Ганна Ющук.

Та додала, що зробити аналіз на цьому апараті коштуватиме в межах 1500 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus