USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Кабміні пояснили, як в Україні повертатимуть податки на пальне

19 Серпня 2022 11:59
Україна буде поступово повертати податки на пальне, які були знижені чи скасовані навесні цього року.

Про це повідомив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін в ефірі інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

«Україна повертає податки. Таким чином, щоб споживач не відчув цього навантаження. Сьогодні уряд побачив доцільність повернення саме акцизу. Питання повернення ставки ПДВ на світлі нафтопродукти сьогодні на порядку денному не стоїть», – сказав він.

За його словами, далі уряд буде дивитись на ситуацію на світових ринках енергоресурсів, на ситуацію в середині країни, і вже потім висувати пропозиції.

Читати ще: Повернення акцизу на пальне: експерти заявляють про можливість дефіциту бензину восени

Нагадаємо, у березні парламент скасував податковий акциз на пальне і знизив зобов’язання по ПДВ до 7 відсотків з 20-ти. Це допомогло споживачам і бізнесу у самі скрутні шокові часи мати пальне за прийнятною ціною.

14 серпня Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонується скасувати на пальне пільгове оподаткування, запроваджене з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Урядовим законопроектом замість «нульової» ставки акцизу встановлюється акциз «100 євро за 1000 літрів» для всіх видів пального.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus