USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повернення акцизу на пальне: експерти заявляють про можливість дефіциту бензину восени

16 Серпня 2022 22:03
Подорожчання бензину та дизпального внаслідок повернення акцизу на пальне не буде, але діяти треба швидко, щоб не спровокувати черговий дефіцит палива.

Про це заявив аналітик консалтингової компанії «НафтоРинок» Олександр Сіренко, пише Forbes Україна.

Парламент має ухвалити це рішення якомога швидше, затягування може дестабілізувати ринок.

«Гравці будуть намагатися встигнути привезти якомога більше пального до запровадження акцизу», – зазначив він. Оскільки ринок зараз профіцитний, це, за його словами, приведе до падіння цін і заробітків трейдерів.

Читати ще: Бензин та дизель можуть здешевшати на 3-4 грн за літр, – експерт

Імпортувати стане невигідно, і у в вересні–жовтні, коли сезонно зростає споживання, знову може повернутися дефіцит, вважає Сіренко. «Подібні рішення треба робити швидко і тихо», – каже він.

Втім Рада може проголосувати за законопроєкт до кінця серпня. Закон вступить у силу на наступний день після його публікації.

Як відомо, 15 березня Верховна Рада ухвалила закон № 7137-д, який передбачав встановлення нульової ставку акцизу на бензин, дизельне пальне й скраплений газ і зменшення ПДВ з 20-ти до 7%. Тоді ціни на пальне значно впали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus