USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Камінь-Каширському районі відкрили ФАП, який обслуговуватиме 14 сіл

2 Липня 2015 16:16
У мешканців Піщаного — свято. У селі з’явилася можливість швидко отримати медичну допомогу. Раніше, якщо траплялося лихо — серце прихопить, гіпертонічний криз, біда в побуті чи ДТП — мешканці самотужки добиралися до найближчого медзакладу. Тепер послуги надаватиме бригада екстреної медичної допомоги, - інформує Волинська ОДТРК.

“Від районного центру далеко. Дороги погані. Доїхати важко. А в нашому селі протягом трьох діб щодня була якась травма. Були переломи,вивихи. І як доставити хворого? Особисто я, скажу відверто, і люди не дадуть збрехати, дуже часто відвозив людей хворих, з травмами, з пологами до Камінь-Каширська”, — розповів житель Піщаного.

Нині в розпорядженні бригади — оснащений автомобіль, необхідні медпрепарати. Також у місцевому ФАПі облаштована кімната, де чергують медики.

“Екстрена допомога — це найперша, найнеобхідніша допомога, яка надається хворій людині. Оскільки дороги у нас дійсно дуже погані і доїхати в те, чи інше село важко і довго, то чим більше буде таких пунктів бригади екстреної медичної допомоги, то тим краще. Цей пункт буде обслуговувати 14 сіл: Піщане, Верхи, Житнівка, Стопива, Оленіно, Поровне, Тоболи, Голоби, Полиці та інші. Дороги там теж погані, але будемо старатися доїжджати якнайшвидше”, — зазначила старший фельдшер бригади Людмила Смаль.

Початок роботи бригади екстреної медичної допомоги піщанці ознаменували концертом. Благословив ініціативу місцевий священик. Жителі села тішаться, що тепер їм є до кого звернутися в екстрених ситуаціях. Щоправда, сподіваються, що таких випадків буде якнайменше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мешканка Піщаного Показати IP 2 Липня 2015 17:15
Велике дякую начальнику обласного управління охорони здоров,я Ващенюку І С низький вам уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus