USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Канаді ввели надзвичайний стан через протести далекобійників

17 Лютого 2022 14:40
Уряд Канади ухвалив рішення запровадити надзвичайний стан через масові акції протестів «Конвой свободи».

Тепер влада країни наділена величезними тимчасовими повноваженнями, які дозволяють вдаватися до заходів для придушення протестів далекобійників. Зокрема це рішення дозволяє скасовувати низку цивільних прав, включаючи тимчасові обмеження переміщення країною, пише OBOZREVATEL.

Примітно, що рішення запровадити надзвичайний стан було ухвалено після того, як у провінції Альберта поліція затримала 11 мітингувальників та виявила у них арсенал вогнепальної і холодної зброї.

Варто зазначити, що уряд країни вчинив такі дії уперше за пів століття, це стало найжорсткішою реакцією прем'єра Джастіна Трюдо відтоді, як почалися протести далекобійників.

Ухвалення такого жорсткого рішення дозволить федеральному уряду Канади розширити заходи щодо відкриття заблокованих пунктів перетину кордону зі США та розблокувати рух для 400 вантажівок у столиці країни Оттаві. Влада зазначає, що протести, які почалися наприкінці січня, ускладнюють рух транспорту, підривають економіку й турбують жителів міст і районів, де зібралися вантажівки протестувальників.

Глава уряду Трюдо наголосив, що акції протесту є незаконними і підривають безпеку в країні. Також він додав, що запровадження надзвичайного стану стало останнім засобом для наведення ладу.

Крім того, незважаючи на те, що закон передбачає заборону публічних зборів та обмежує поїздки до певних районів, Трюдо неодноразово наголошував, що його не використовуватимуть для призупинення основних прав громадян. Не дивно, що ухвалення такого рішення спровокувало хвилю критики в суспільстві, проте частина канадців підтримали жорсткі заходи щодо боротьби з масовими протестами і навіть просили владу застосувати армію в окремих районах.

Нагадаємо, акції протесту «Конвой свободи» розпочалися в Канаді наприкінці січня 2022 року через те, що водіїв вантажівок зобов'язали мати паспорти вакцинації проти COVID-19. Передувало цьому набуття чинності 15 січня розпорядження уряду про вимогу паспорта вакцинації при перетині кордону зі Сполученими Штатами Америки.

При цьому, згідно з інформацією організації водіїв вантажівок Canadian Trucking Alliance (CTA), 85% із 120 тисяч канадських водіїв вакциновано проти коронавірусу. У зв'язку з цим прем'єрміністр Трюдо назвав протестувальників маргінальною меншістю. За кілька днів сотні далекобійників влаштували акції протесту в столиці Канади з вимогою скасувати всі обмеження, пов'язані з пандемією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Александр - 1 Показати IP 17 Лютого 2022 15:43
" У зв'язку з цим прем'єрміністр Трюдо назвав протестувальників маргінальною меншістю". Как показывает жизнь, иногда маргиналами становится большинство..
Анонім Показати IP 17 Лютого 2022 16:32
...сотні далекобійників влаштували акції протесту в столиці Канади з вимогою скасувати всі обмеження, пов'язані з пандемією... А чого б не скасувати ще й правила дорожнього руху, вони теж багатьом не подобаються?
Дядя, ты дурак до Анонім Показати IP 17 Лютого 2022 16:39
Ограничения не лечат, а убивают экономику. Послушай Монтян, например.
Анонім до Дядя, ты дурак Показати IP 17 Лютого 2022 17:26
Монтян послушать ... ей место в дурке...
Матрасный обком Показати IP 17 Лютого 2022 16:36
Это другое.
Ок Показати IP 17 Лютого 2022 18:28
У нас это называется рука Москвы, учитесь Канадцы классика

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus