USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Канаді згоріли церкви, біля яких знайшли масові поховання дітей. Відео

30 Червня 2021 13:05
У Канаді лише за один тиждень згоріли 4 церкви на території резервації. Саме там знайшли масові похованні – на місці, де колись були католицькі школи-інтернати.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на CBC.

У цих школах навчались діти корінного населення. Правоохоронці вважають, пожежі можуть бути невипадковими.

Першими згоріли 2 церкви 26 червня у Британській Колумбії. Обидві пожежі стались вранці. Коли вогнеборці приїхали на місце, від будівель вже мало що лишилось.

А 21 червня вночі згоріли ще 2 храми у резервації – Церква Святого Серця та Церква Святого Григорія.

У пожежній частині повідомили, що на місці однієї з пожеж знайшли сліди рідини для розпалювання. Впевнений, що це не випадковість і священник Церкви Святого Григорія. Проте він наголосив, що не думає, що це зробили саме корінні жителі.

Жителі запевнили, що підтримують розслідування і дуже засмучені тим, що сталось. У церквах проводили служби для тих, хто потребував затишку.

Нагадаємо, спільнота корінного населення Канади Cowessess First Nation виявила у провінції Саскачеван масове поховання на колишній території католицької школи, де навчались представники корінного населення. Знайшли 751 могилу.

За місяць до того схожу могилу виявили у Британській Колумбії – з останками 215 дітей.

Ці смерті не були задокументовані адміністраціями шкіл.

Навчальні заклади працювали ще з 1890-х років і мали на меті асимілювати корінне населення. Водночас багато випускників розповідали про жорстоке ставлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
12345 Показати IP 30 Червня 2021 19:21
Хтось сліди замітає.
Історієзнавчиня Показати IP 30 Червня 2021 22:23
Чомусь в нас пишуть лише про канадійський рай і ніколи всю правду, скільки українських романтиків там згинуло від голоду, хвороб і репресій.
От так до Історієзнавчиня Показати IP 1 Липня 2021 15:52
В Канаді загинули в тисячі, а то й в сотні тисяч разів менше українців, ніж в Сибірско-Мордовському раю.
Давай до Історієзнавчиня Показати IP 1 Липня 2021 15:53
А розкажи нам, "історієзнавчине" про канадійські репресії проти українців. Будь ласка, з фактами, в контексті з доказовими посиланнями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus