USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На території колишнього інтернату у Канаді знайшли останки 215 дітей

29 Травня 2021 13:04
Братське поховання з останками 215 дітей корінних народів було виявлено на території колишньої школи-інтернату в південній частині Британської Колумбії у Канаді.

Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Поховання знайшли в колишній школі недалеко від міста Камлупс після того, як група досліджувала це місце за допомогою георадара.

«У нас була інформація, яку ми мали перевірити. Наскільки нам відомо, ці зниклі безвісти діти є незадокументованими смертями», – заявила очільниця Tk’emlúps te Secwépemc Розанна Казимир.

Деякі останки належать дітям у віці трьох років, але причини та час їх смерті поки не відомі.

«Наразі у нас більше питань, ніж відповідей», – сказала Казимир.

Школа-інтернат в Камлупсі була заснована в 1890 році під керівництвом Римо-католицької церкви і закрита в 1978 році. Вона була частиною загальноканадської мережі шкіл-інтернатів, створених для асиміляції дітей з числа корінних народів шляхом видалення їх з будинків і громад і заборони їм говорити рідною мовою або займатися культурними практиками. У цих установах, за повідомленнями, практикували фізичне, емоційне і сексуальне насильство, як і примусову працю.

Щонайменше 150 000 дітей відвідували такі школи в межах того, що історична комісія зі встановлення істини і примирення 2015 року назвала «культурним геноцидом», спрямованим проти корінного населення Канади. У документах, представлених в комісію, колишні учасники Камлупс описали суворі умови школи, яка не отримувала від уряду достатнього фінансування для оплати своїх витрат. У тих же документах згадується, що студенти зазнали спалахів кору, туберкульозу, грипу та інших інфекційних захворювань, і багато хто з них померли. Насильство щодо учнів школи-інтернату Камлупс тривало до її закриття.

Корінні народи довгий час вважали, що масові поховання учнів шкіл-інтернатів існують, і доводили, що це тривало десятиліттями.

«Це важливо, тому що історія секретних масових поховань в школах-інтернатах – це міська легенда», – йдеться в колонці новинного агентства Британської Колумбії TheTyee.ca.

За даними The Guardian, щонайменше 3201 смертельний випадок зафіксовано в школах-інтернатах, хоча справжня загальна кількість може ніколи не бути відомою через невраховані смерті і знищені файли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Всезнайко Показати IP 29 Травня 2021 14:01
Це вони нам ще щось будуть пиз...ти?
ЛАпоть до Всезнайко Показати IP 29 Травня 2021 14:48
Ми круче, у нас ГУЛАГ и вся Сибирь вімощена костями непокрных, и коренных и некоренных (депортированых).
К. лучанин до ЛАпоть Показати IP 29 Травня 2021 15:10
Власть не помилялась. Значить так треба було, і скоро так знов буде. Скоро порядок буде і новий СРСР.
Анонім до К. лучанин Показати IP 29 Травня 2021 18:57
сходіть до лікаря, можливо, відпустить совкодрочерство
Анонім Показати IP 29 Травня 2021 14:21
Колись будуть писати про корінний народ України, який зник в результаті голодомору,воєн,політики яка проводиться останні роки ,що нашими сусідами- фашистами,що нацією до якої належить президент і значна частина верхівки.
Да уж до Анонім Показати IP 29 Травня 2021 16:23
НАш мудрий нарід сам собі вибрав такого керманича. Але то стане Україні прививкою від популізму, болючою, але прививкою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus