USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Казахстані затвердили нову редакцію алфавіту на латиниці

20 Лютого 2018 12:26
У Казахстані затверджена нова редакція латинського алфавіту. В ній менше літер з апострофом, а також введені дві подвійні букви.

Глава держави Нурсултан Назарбаєв вніс зміни в указ, який був підписаний в кінці жовтня 2017 року, як пише УНІАН з посиланням на DW. Згідно з документом, повністю перехід на латиницю повинен завершитися до 2025 року.

В оновленій версії алфавіту міститься менше латинських літер з апострофами. Без апострофів будуть вживатися букви "о", "u", "y", а також з'явилися дві подвійні букви - "sh" і "ch".

Про те, що до 2025 року країна повинна перейти на латиницю, Назарбаєв заявляв ще в 2012 році в стратегії "Казахстан 2050". У квітні 2017 року він доручив уряду країни скласти графік цього переходу. Значна частина населення Казахстану, незалежно від своїх політичних переконань, позитивно сприйняла пропозиції Назарбаєва. При цьому ряд експертів до публікації офіційного указу сумнівалися в тому, що процес переходу на латинський алфавіт вдасться завершити в намічені терміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus