USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Княгининку масово зливають каналізаційні нечистоти просто на поля

11 Червня 2020 19:41
Так звані каналізаційно-очисні споруди села Княгининок Луцького району, що насправді є просто полями, не справляються з усіма нечистотами, які на них звозять.

Про це у фейсбуці повідомила начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк.

Вона нагадала, що з настанням тепла Луцьк і прилеглі населені пункти Княгининівської ОТГ (Зміїнець, Милуші, Княгининок) потерпають від смороду.

«Цьогоріч, направду, цей сморід з’являється періодично і триває не довго – від 10-15 хв. до пів години, та дуже залежить від мереорологічних умов: напрямку та сили вітру. Особливо відчувають сморід північні та пв.західні райони міста (40-й, 33-й, 55-й мікрорайони, Привокзальний і навіть Центр). Багато працівників як міської ради, так і комунальних підприємств КП «Луцькводоканал», ЛСКАП «Луцькспецкомунтран» (балансоутримувачі водопровідно-каналізаційних мереж та мереж зливової (дощової) каналізації) працюють над виявленням причин виникнення неприємного запаху», – пише головний еколог міста.

Також вона зазначає, що неодноразово у соціальних мережах мешканці Луцька пов’язують походження запаху з міськими КОС.

«Це певною мірою закономірно, адже каналізаційно-очисні споруди специфічний технологічних об’єкт, куди стікаються всі міські нечистоти та нечистоти з багатьох прилеглих населених пунктів Луцького та Ківерцівського районів. Прилегла житлова забудова вже межує із санітарно-захисною територією об’єкта, тому зрозуміло, що люди відчувають каналізаційних запах там», – йдеться у дописі.

Проте, зі слів Оксани Тарабанюк, сьогодні вкотре проаналізували ситуацію на прилеглих до міста територіях.

«Стан каналізаційно-очисних споруд у Княгининку – невтішний. Ці так звані споруди приймають стоки не лише від каналізованих будинків на території ОТГ, а й стоки з вигрібних ям численних приватників, яких в сотні разів більше, ніж каналізованих помешкань для яких вони збудовані. Асенізаційні машини ніким не обліковуються, тобто скільки таких перевізників зливають нечистоти на цих полях нікого не цікавить. А очистка полягає у тому, що вміст асенізаційних машин просто виливається на поле і «пахне» всім поки не випарується», – підсумувала посадовиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Арсен Показати IP 11 Червня 2020 20:04
Самодостатні (смердючі) громади. Таке ж робиться у всіх навколишніх селах, від яких і йде сморід. Ось чого голови ОТГ так проти приєднання - непогана зарплата, розподіл земельки, бізнес на бюджетних коштах + бонуси від асенізаторів за дозвіл зливати просто так в полі. А ще смердить від свиноферм, що знаходяться на їх територіях.
Ірина до Арсен Показати IP 11 Червня 2020 20:59
Що ти мелеш,які свиноферми? При чому тут голови, приєднання? Ляпати аби ляпати...
Котигорошко Показати IP 11 Червня 2020 23:09
Пані начальник відділу екологіі трішки лукавить.Звичайно в Княгининку очисні споруди досить примітивні але при порівнянні площі полів фільтраціі Княгининка і Луцька це те саме що муха і слон.Розповсюдження неприємного запаху в Княгининку відчувається в межах 50-70 метрів від полів фільтраціі а Ліпляни при східному вітрі і в Сирниках добре чути.Сенсаціі не буде паняночко ,сморід казками про злий Княгинок проблему не вирішити.З повагою.
Грета Тунберг отдиха Показати IP 12 Червня 2020 06:28
Кінокомпанія "Луцькводоканал" представляє. Серіал "Волинські нюхачі" , 6 сезон ,1 - ша серія .Короткий зміст попередніх сезонів : головні артисти серіалу і по сумісництву самі сильні носи Волині ,6 рік поспіль імітують пошуки джерела смороду ( бояться на себе вийти) і все.
Ірина Показати IP 12 Червня 2020 07:49
Як приєднаєтеся до Луцька то будуть зливати де завгодно і спитати не буде з кого!
До Арсен та Ірина Показати IP 12 Червня 2020 08:02
Гуж-жа, гуж-жа ! Візьми і його, і її !
шеф Показати IP 12 Червня 2020 09:47
фонтан та доріжки в парку це класно. але мудрий господарник робив би ці декораціі після того як зникнуть проблеми очисних споруд полігону відходів втрати води в мережах всіх.серйозну роботу потрібно зробити інженерну фінансову. депутати чиновники .просніться. це наше місто.
Чернишевського Показати IP 12 Червня 2020 10:00
"У нас на районе..." говн*ванізм вже 3-4 дні. Напевно тестування перед повноцінним запуском
Гретта Показати IP 12 Червня 2020 13:25
Скільки ще триватиме цей серіал міськоі г...влади про пошук джерела смороду, то гуртожиток винен, то Княгининок, то рибники чи ковбасники вночі машину десь зіллють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus