USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Колодяжному провели в останню земну дорогу Героя Петра Басанського

28 Листопада 2023 21:49
Днями чорним птахом увірвалася гірка звістка і накрила крильми смутку і скорботи Колодяжне: на війні поліг сорокарічний місцевий житель Петро Миколайович Басанський.

Про це повідомили в Колодяжненській громаді.

Петра знали і поважали багато людей. Він був хорошим сім’янином, добрим товаришем і просто чудовою товариською людиною, відповідальною та надійною. А ще – справжнім патріотом, досвідченим воїном, свого часу пройшов АТО, тож коли російський ворог прийшов на нашу землю із повномасштабною війною, з першого дня пішов захищати Україну.

Останнім місцем служби був Запорізький напрямок, де командир відділення корегування артилерійського вогню, молодший сержант Петро Басанський поліг в районі населеного пункту Роботине 24 листопада 2023 року.
У рідному селі про Петра згадують тільки хороше. На підприємстві, де працював загиблий, також відгукуються про нього тепло: «Він був талановитим працівником, водієм, механіком. Проявляв лідерські риси, кмітливість та вправність і, здається, зовсім нещодавно розважав колектив своїм гострим розумом і мудрістю. Від Петра ніколи ніхто не чув, що щось погано на фронті. Він вірив і працював для перемоги, не шкодуючи ні життя, ні здоровʼя. Завше був душею компанії захисників, хоробро захищаючи Україну до останнього подиху».
Вчора громада зустрічала кортеж із тілом полеглого Героя живим коридором шани, а сьогодні, 28 листопада, відбулося прощання із Петром Басанським. Осиротіли донька й син, без люблячого чоловіка і надійної опори залишилася дружина, матір втратила рідну кровинку…
Відспівування воїна відбулося у церкві Святого Миколая Чудотворця ПЦУ в Колодяжному, потому пішою ходою рушили до місця вічного спочинку воїна, встеляючи шлях до кладовища живими квітами. Поховали Героя з усіма релігійними та військовими почестями.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам'ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus