USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У колонії в Оленівці міг вибухнути заряд від вогнемету, – Офіс Генпрокурора

30 Серпня 2022 14:37
У колонії в окупованій Оленівці Донецької області, де загинули десятки українських військовополонених, міг вибухнути боєприпас від вогнемета.

Про це повідомляє DW із посиланням на відповідь Офісу генпрокурора України.

На запит редакції ОГП відповів, що міг вибухнути термобаричний боєприпас, «а саме – капсула з горючою сумішшю термобаричного вибуху вогнеметів типу Шмель, Шмель-М, Рись». Такого висновку слідство дійшло в результаті аналізу відеозаписів, що є у вільному доступі.

Участь у дослідженні брали фахівці з питань застосування частин та підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, ідентифікації боєприпасів та інженерних частин і підрозділів.

DW наголошує, що через місяць після вибуху в колонії в Оленівці інформації про розслідування ООН чи Червоного Хреста ще немає, але у кримінальному провадженні триває проведення судової комплексної експертизи зброї та слідів й обставин її використання, вибухотехнічної, пожежно-технічної експертиз.

Як ми писали, внаслідок удару по Оленівській колонії загинули 53 українські військовополонені. У ГУР назвали організаторів та мету теракту. Головна мета теракту – приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на «об’єкт» мала прибути комісія з Москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених. Україна розпочала процедуру повернення тіл українських військових, які загинули внаслідок обстрілу окупантами колонії. Представників Червоного Хреста не допустили до військовополонених з Оленівської колонії.

Згідно з висновками міжнародних експертів українських полонених у колонії в Оленівці вбили термобаричною зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бенксі Показати IP 30 Серпня 2022 15:35
Що тут казати. Безумовно, безперечно. Як скажуть, що вогнемет – начить вогнемет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus