USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі хочуть перейменувати вулиці. Перелік

15 Листопада 2016 23:30
Відбулося чергове засідання топонімічної комісії, на якому розглянуто пропозиції громадськості та рекомендації Волинської ОДА.

Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

У Ковелі триває робота із перейменування вулиць на виконання ст.7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

У результаті дискусій та обговорення топонімічна комісія рекомендувала підготувати проект рішення на засідання депутатських комісій, а в подальшому - на сесію міської ради про перейменування наступних вулиць.

Вулицю Піонерську хочуть перейменувати на честь Михайла Гаврилка (1882-1920), громадського та військового діяча, скульптора, учасника українських визвольних змагань поч. XX ст, хорунжий Армії УНР.

Вулицю Ватутіна та провулок Ватутіна на честь Володимира Кияна ( 1981- 2015), командира батареї (80-та окрема аеромобільна бригада), загиблого в зоні АТО. Володимир Киян мешкав на цій вулиці. Зараз там живе його мама.

Вулицю Кутузова на честь Анатолія Грищенка (1937-1990), льотчика-випробовувача, нагородженого орденом «За мужність» І ступеня за проявлений героїзм під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Національний герой Америки. Його ім'ям названі вулиці в Іспанії, Греції. Росії.

Вулицю Софії Перовської на честь Наталії Ужвій (1898 - 1986) видатної української артистки театру і кіно, зіграла більш як 200 ролей на сценах театрів Києва, Одеси, Харкова, знялася у 50-ти художніх фільмах.

Вулицю Руднєва на честь Валентина Данилюка - відомого волинського художника, скульптора, члена Національної спілки художників України.

Вулицю Рокосовського на честь Мико́ли Теодоро́вича (1856- 1917), педагога, церковного та громадського діяча, історика-краєзнавця Волині кінця XIX століття (зокрема церковної Волині); з священичого роду Волині. Належав до волинських краєзнавців II половини XIX ст., які гуртувалися в м. Кременці навколо Волинської духовної семінарії, Волинського історико-статистичного комітету, газети «Волинські єпархіальні відомості».

Вулицю Суворова на честь Олега Матіжева, підполковника, який пройшов війну в Афганістані, а загинув у 2005 році, виконуючи миротворчу місію в Іраку. Олег Матіжев народився і виріс у Ковелі.

Вулицю 40 років Перемоги на честь святих угодників і чудотворців землі Волинської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чапай В.Б. Показати IP 16 Листопада 2016 00:10
З приходом чергової влади - чергове перейменування ...??? Пропоную, щоб цього не робити , ключові вулиці називати : - напрямками ( К-Каширська і т.д.), явищами природи (Місячна і т.д.), а провулки і маленькі вулиці іменами місцевих героїв .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus