USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Ковелі пропонують створити дендропарк магнолій

3 Березня 2016 08:40
Дендропарк магнолій у Ковелі – ілюзія чи реальність? На це запитання намагалися відповісти присутні на громадських обговореннях, серед яких були й депутати міської ради на чолі із секретарем ради Вірою Федосюк, і громадські активісти, а також небайдужі ковельчани, які хочуть бачити своє рідне місто охайним та квітучим. Відбувся захід у читальному залі центральної районної бібліотеки, - інформує Про Ковель.

Присутні обговорили ідею закладання дендропарку магнолій, яку запропонував місцевий мешканець, висококваліфікований спеціаліст із садівництва та член міжнародних товариств – американського MSI та англійського RCM Group Андрій Лаврись. Чоловік у ході цієї зустрічі пообіцяв, що в разі реалізації його проекту він безкоштовно допоможе громаді міста з посадковим матеріалом, візьме під свій контроль процес закладання парку і навіть навчить людей, які будуть в подальшому його обслуговувати, азам догляду за цими екзотичними кущами-квітами. Він також зазначив, що для такого паркового об’єкту необхідно відшукати на території Ковеля кілька гектарів землі, облагородити ділянку, загородити її, висадити по периметру спеціальні вітрозахисні дерева, а потім уже магнолії, взяти на роботу до восьми чоловік, які б доглядали і охороняли насадження. На думку автора ідеї, ось тут має допомогу надати вже міський бюджет, спонсори, меценати. І тоді - років через 10 - Ковель матиме гарний, туристичних об’єкт – дендропарк магнолій – не гірший тих, які існують в Америці, країнах Європи чи в Києві.

Представників міського депутатського корпусу, які взяли активну участь в обговоренні проекту, зацікавила ідея Андрія створити квітковий рай з магнолій і вони стали думати-гадати, де б то його розмістити. Була подана інформація, що на перший час можна було б скористатися вільними земельними площами КП «Добробуту», там розводити магнолії, і покласти обов’язки по догляду за рослинами на працівників підприємства, де існує відділ «Зелене господарство». Однак, зі слів секретаря міськради Віри Федосюк, в «Добробуті» відбулося скорочення штату, тому за магноліями наразі нікому буде доглядати.

Із залу також надійшла пропозиція закласти дендропарк неподалік парку Шевченка, на протилежному боці річки Турія, в її заплаві. Однак, ковельчани добре знають, що весною центральна водойма міста стає повноводною і виходить зі своїх берегів. Тому дехто із присутніх обережно поставився до ідеї висадити магнолії зовсім поряд із річкою.

Проект створення в Ковелі дендропарку сподобався всім, хто прийшов на його обговорення. Але ця зустріч породила багато додаткових запитань, які залишилися без відповідей.

Наразі однодумці автора проекту Андрія Лаврися зійшлися на тому, що необхідно створити ініціативну групу, яка й займеться вивченням питань, котрі виникли в ході обговорення проекту.

Громадський активіст Анна Коршунова, яка вела захід, пообіцяла пропозицію взяти до уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
не смішіть Показати IP 3 Березня 2016 16:00
ну що попало!..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus