USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Ковелі реконструюють адміністративні будівлі під житло для переселенців

14 Серпня 2023 12:02
Під час засідання виконкому Ковельської територіальної громади начальник управління економічного розвитку та торгівлі Юрій Кондратович акцентував увагу на проєктній діяльності, яка ведеться міською владою.

Про це повідомили у міськраді.

Зокрема реалізовується інвестиційний проєкт «Реконструкція двоповерхової адміністративної будівлі та учбово-побутового корпусу під багатоквартирні житлові будинки на вулиці Драгоманова» у рамках програми НЕФКО «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні», що фінансується Інвестиційною платформою сусідства Європейського Союзу (NIP).

Підписано договір з підрядником на суму 1 000 798 євро. Планується до здачі 24 квартири, які повністю вмеблюють та укомплектують побутовою технікою.

За словами міського голови Ігоря Чайки, ці помешкання будуть власністю громади. Зараз готується документ, який визначатиме порядок надання і користування цими приміщеннями.

Розпочато впровадження інвестиційного проєкту «Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб у Ковелі», що реалізовується в рамках Програми підтримки Європейського Союзу «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні». У березні 2023 року підписано грантовий договір на суму 4 806 900 євро. Передбачається будівництво п’ятиповерхового житлового будинку на 70 квартир.

Місто бере участь у відборі проєктів термомодернізації, які фінансуються за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку згідно фінансової угоди (Проект «Енергоефективність громадських будівель в Україні») між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованої законами нашої держави. Планується термомодернізація семи об’єктів. Це – три заклади освіти ( ліцей№ 7, ЗЗСО№ 12, ЗДО № 9), три – охорони здоров’я (центральна районна лікарня, клініко-діагностична лабораторія центральної районної лікарні, пологовий будинок) та адміністративна будівля.

До кінця серпня Ковель спільно з польським містом-партнером Ленчна у рамках Програми Interreg NEXT PL-UA 2021-2027 має подати проєктну заявку «Співпраця на користь клімату – розвиток зеленої інфраструктури в Ленчні та Ковелі». Місто планує отримати грант на реконструкцію парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки.

Міський голова поінформував виконком, що завдяки партнерству з німецькими містами Барзінгхаузеном та Саарбрюкеном Ковель отримає два пакети безкоштовної допомоги від німецького товариства міжнародної допомоги GIZ, що фінансується Федеральним урядом Німеччини. Загалом це буде п’ять одиниць техніки на суму близько 250 тисяч євро. GIZ надає таку допомогу українським містам, які мають побратимів у Німеччині.

Мікроавтобус Форд Транзит уже доставили, на іншу техніку очікують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus