USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У громаді на Волині їздитиме безкоштовне соціальне таксі

1 Жовтня 2022 22:34
Новенький автомобіль буде порятунком для маломобільних жителів Ковельської територіальної громади. Бус, як гуманітарну допомогу з Іспанії, нещодавно отримала міська рада.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Цей вид послуги передбачає безоплатне перевезення осіб з інвалідністю: з порушеннями опорно-рухового апарату, зору, з інтелектуальними та психічними порушеннями. Також послугами таксі зможуть скористатися інші маломобільні групи населення, розмір пенсії яких не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб», – розповідає директорка територіального центру соціального обслуговування і надання соціальних послуг міста Ковеля Діана Возна.

Щоб замовити авто, людині достатньо зателефонувати у терцентр, тоді фахівець із соціальної роботи завітає до замовника, аби взяти в нього необхідний для перевезення пакет документів.

«Потрібні копія паспорта, ідентифікаційного коду, довідка про встановлення групи інвалідності, виписка ЛКК про те, що людина має проблеми опорно-рухового апарату, і довідка про розмір пенсії», – поінформувала посадовиця.
Всередині авто є чотири посадкові місця та ще три – для візочників. Однією клавішею на пульті водій спускає підйомних для візка, іншою – підіймає. Окрім того, у салоні автомобіля є всіляке начиння.

Діана Возна каже, що такий транспорт вже давно використовують різні територіальні центри в Україні, і потреба такого у Ковельській громаді дійсно була.

«Людина, яка не має у своєму користуванні авто, не має як дістатися до лікувальної установи, органів місцевого самоврядування. В такої людини є різні потреби. Цей транспорт буде призначений для того, щоб людина могла відвідати всі заклади соціальної інфраструктури», – розповідає очільниця терцентру.

На черговій сесії міськради депутати проголосували за відповідний проєкт рішення, тож відтепер соціальне таксі – до послуг маломобільних груп населення Ковельської територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus