USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ковельській лікарні відкрили приймальне відділення

1 Грудня 2021 12:48
30 листопада в Ковелі відбулось урочисте відкриття приймального відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Ковельського МТМО.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав міський голова Ігор Чайка.

Реконструкцію вартістю 24,3 млн грн, що тривала вісім місяців, проводили в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

На реалізацію проєкту з державного бюджету місто отримало 8 млн грн.

Але 2/3 цього будівництва – понад 16 млн грн. – профінансував бюджет Ковельської територіальної громади.

На відкриття у Ковельське МТМО прибули міський голова Ігор Чайка, голова обласної ради Григорій Недопад, голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха.
Генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер розповів, що це відділення збудоване за всіма вимогами часу: з акцентом на доступності, інклюзивності та багатофункціональності, що сприятиме підвищенню якості надання медичних послуг.

Він подякував за успішне втілення масштабного проєкту, бо це результат спільної роботи лікарні, міста, області, підрядника, держави.
Площа відділення стала значно більшою: тепер це 1370 кв. м, а до реконструкції було 157 кв. м.

Впорядкували та облаштували для зручності відвідувачів і прилеглу територію. Поряд зі сходами – підйомник для маломобільних пацієнтів, праворуч – окремий в’їзд для карет швидкої допомоги. Хворих транспортують через критий павільйон одразу в приміщення, де на них уже чекають чергові медики.
До послуг пацієнтів – просторі палати для тимчасового перебування, п’ять санвузлів (зокрема два – для людей з інвалідністю), оглядові та діагностичні кабінети. Поряд з ними – палата інтенсивної терапії, де є можливість надавати увесь спектр реанімаційних послуг критичним хворим.
Далі розмістилися операційний та рентгенохірургічний блоки. Тут проводитимуть невідкладні оперативні втручання.

В одній з операційних – найпотужніший ангіограф нового покоління NeuAngio 30C для діагностики та надання оперативної допомоги хворим з серцево-судинними патологіями. Тут працюватимуть лікарі інтервенційної радіології, судинні хірурги.
Також до послуг пацієнтів – один з найкращих у Західній Україні комп’ютерних томографів Scenaria View, а ще – цифрова рентгенівська діагностична система Calypso F MTOes з найвищою якістю зображень.

Для нового відділення придбано й апарат УЗД, системи вентиляції легень, монітори пацієнта, електрокардіографи, дефібрилятори тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus