USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Серед волинських засуджених пропагували повагу до історії України

29 Червня 2015 09:00
XXIV фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина» відкрився у Ковельській виховній колонії. Про це повідомляє прес-служба управління ДПтС України у Волинській області.

У Ковельській виховній колонії відбулось урочисте відкриття XIV фестивалю самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина» за тематикою: «Єднаймося друзі в єдину родину – в святу незалежну Соборну Україну». Метою фестивалю є патріотичне виховання неповнолітніх засуджених в дусі національних традицій, пропагування серед молоді поваги до історії України, української мови та літератури, організація корисного дозвілля засуджених та розвиток їх творчих здібностей. Адже виховання патріотизму та відчуття національної гідності у засуджених в нинішніх суспільно-політичних умовах є дуже актуальним та важливим для розбудови незалежної української держави.
Під час святкових заходів засуджених, їх рідних, батьків та працівників установи привітав громадянин США, меценат Вадим Іващенко, який прибув у виховну колонію із сім’єю.


Розпочали свято з літературно-хореографічно-музичної постановки «За Вкраїну, за свободу!», вручення короваю та представлення символів фестивалю: дерев’яного герба фестивалю, вирізьбленого вихованцями власноруч, та корогви.

Начальник відділу організації психологічної роботи та діяльності спеціальних виховних установ Державної пенітенціарної служби України Владислав Скоропляс передав вітання Голови ДПтС України Володимира Палагнюка та наголосив, що аналогічні культурно-мистецькі заходи допомагають розвинути творчі здібності, сприяють естетичному розвитку, підвищують культурний та загальноосвітній рівень засуджених. Фестиваль відкрили виконанням Державного Гімну України.

Концертну програму підготувала режисер-постановник фестивалю Світлана Романчук. Програма концерту включала обов’язкову та довільну програми. Вихованці своїми виступами зірвали гучні овації. Наскрізними темами фестивалю були події Майдану, війни на Сході України. Хореогафічний гурток виконав постановку «Безсмертя», вокальна група представила пісню «Рушають батальйони на Схід». Драматизмом та сумом за втраченими синами нашої держави була пронизана поезія «Молитва за Україну» у виконанні Олени Місюри - члена Волонтерського центру при Ковельській районній раді. На завершення концерту пролунала пісня «Україна – це ми» у виконанні Світлани Романчук, пролунав державний гімн.

Цього дня в урочистій атмосфері п'ятьох неповнолітніх засуджених звільнили від відбування покарання у вигляді позбавлення волі умовно-достроково. П’ятеро отримали паспорти громадянина України, ще п’ятеро – ідентифікаційні номери фізичної особи.
Під час заходу також були присутні представники громадськості. Від гостей засуджені отримали солодощі, спортивний інвентар, апаратуру та багато щирих та добрих слів і побажань. Меценат Вадим Іващенко подарував виховній колонії спортивні тренажери. Від працівників соціально-виховної та психологічної служби установ Волинської області засудженим подарували баскетбольні, волейбольні та футбольні м’ячі. Від Волинської обласної організації Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби центрального комітету Всеукраїнської пенітенціарної профспілки передали мікрохвильову піч та вентилятори. Голова Волинського обласного відділення Дитячого фонду України Олена Грінченко подарувала 6 електрочайників вихованцям для користування. Від СГ ПП «Злата» засудженим подаровали 2 ящики морозива.

Естафету фестивалю передадуть із Ковельської виховної колонії до Мелітопольської виховної колонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus