USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковельському МТМО провели складну операцію на серці, врятувавши пацієнту життя

2 Листопада 2022 21:30
П’ятдесятирічний Анатолій Карпік з Ратнівщини ще зовсім недавно був на межі життя та смерті. Аби не втрачати дорогоцінного часу та врятувати пацієнта, команда лікарів вперше у Ковельському МТМО провела складну операцію на судинах з пластикою артерій та на серці із заміною клапанів.

Важкість випадку полягала у тому, що у пацієнта виявлено одночасно патологію серця та судин, повідомляють у медзакладі.

Чоловік тривалий час лікувався в різних медичних центрах з діагнозом інфекційний ендокардит. За рекомендаціями лікарів приймав антибіотикотерапію, проте безрезультатно. У хворого спостерігалась тривала лихоманка з підвищенням температури до 40°.

«У Ковельське МТМО пацієнт звернувся зі скаргами на болі в лівій нижній кінцівці, задишку. Після проведення усіх необхідних обстежень, діагностичних процедур фахівці встановили діагноз – постемболічна оклюзія підколінної артерії, інфекційний ендокардит: гіперехогенні нашарування на стулках аортального клапана з пролабуванням некоронарної стулки з важкою аортальною недостатністю IV ст., та на передній стулці мітрального клапана з важкою мітральною недостатністю IV ст. Недостатність трьохстулкового клапана ІІІ ст. Правобічний гідроторакс.

Мікробіологічне дослідження крові засвідчило наявність стафілококової інфекції. А результати проведених аналізів на чутливість до антибіотиків вказали на неправильне призначення лікування в інших медцентрах», – повідомив генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер.

Читати ще: У Ковелі під час ракетних ударів успішно пересадили серце

Після операції та призначеного лікування пацієнт одужує. Чоловіка вже виписали додому, в подальшому він перебуватиме під наглядом лікарів.

«Щира вдячність за врятоване життя нашим професіоналам: кардіологу Ользі Танській, кардіохірургу Володимиру Танському, судинному хірургу Дмитру Парахневичу, хірургу Тарасу Окуню, анестезіологам Анатолію Бондарчуку та Сергію Прудкому, завідувачці бактеріологічної лабораторії Аліні Клімець. Бажаємо пацієнту якнайшвидшого відновлення! Усім – міцного здоров’я та перемоги. Дякуємо ЗСУ за можливість працювати», – додав Валентин Вітер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 3 Листопада 2022 04:00
ХІБА ЦЕ ЖИТТЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus