USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Китаї сім’ям дозволять мати трьох дітей

31 Травня 2021 23:31
Китай оголосив, що дозволить родинам мати до трьох дітей. Це означає кінець суворої політики щодо двох дітей у країні.

За повідомленням державної інформагенції «Сіньхуа», таку зміну схвалив президент Сі Цзіньпін на засіданні політбюро, пише ВВС.

Це відбулося після того, як перепис, який проводять раз на десять років, показав, що населення Китаю зростало найповільнішими темпами за останні десятиліття.

Перепис населення Китаю, опублікований на початку місяця, показав, що минулого року народилося близько 12 мільйонів немовлят – це значне менше порівняно з 18 мільйонами в 2016 році.

Це найнижча кількість дітей з 1960-х років.

Після оприлюднення даних перепису населення суспільство очікувало, що Китай пом’якшить правила своєї сімейної політики.

У 2016 році китайський уряд припинив свою суперечливу політику щодо лише однієї дитини і дозволив парам мати двох дітей.

В 1979 році для уповільнення зростання населення Китай запровадив закон про одну дитину в родині. Сім’ї, які порушили це правило, платили штрафи, могли втратити роботу. Іноді людей змушували до абортів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus