USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Китаї виявили гробниці знатної родини віком понад 1600 років

4 Лютого 2024 00:36
У провінції Хенань в центральному Китаї археологи виявили три добре збережені гробниці родини з високим соціальним статусом, збудовані понад 1600 років тому.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Як розповів керівник розкопок, науковий співробітник місцевого археологічного інституту Лю Бінь, групу гробниць, що датовані періодом династій Вей і Цзінь (220-420 рр. н. е.), нещодавно виявили у місті Лоян.

Гробниці спроєктовані та збудовані надзвичайно ретельно й делікатно, що вказує на їх належність багатій і впливовій сім’ї того часу.

Найбільша гробниця складається з довгого проходу, вимощених доріжок, дверей із цегли та каменю і поховальних камер.

З кожного боку її 40-метрового головного проходу розташовано по 12 отворів для стовпів, а також є сім сходинок униз, завдяки чому загальна глибина її підземної частини сягає 11 метрів.

Читати ще: У Китаї знайшли палац династії, яка вважалась вигаданою

За словами Лю, такий гробничний прохід і численні сходи, побудовані на довгому схилі, є символом високого соціального статусу власників поховання, а найбільша зі знайдених у Лояні гробниць за розмірами поступається лише мавзолею імператора того часу.
Всередині поховань науковці виявили понад 200 предметів із кераміки, порцеляни, бронзи, кістки, нефриту та золота, а також кілька монет того часу.

Читати ще: У Китаї знайшли велику стоянку первісних людей віком до 70 тисяч років

Окрему увагу археологів привернув добре збережений шматок лакованого посуду зі слонової кістки вишуканої роботи, що також доводить надзвичайний соціальний статус власника гробниці.

Крім того, на місці розкопок знайшли залишки стели з написами, що містять інформацію з іменами членів родини. Під час подальших досліджень науковці сподіваються отримати більше інформації про власників поховання та встановити їхні імена й роки життя.

Археологи зазначають, що ці відкриття дають нові матеріали для дослідження звичаїв поховання в той період, а також соціального устрою тогочасного суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus