USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Китаї знайшли палац династії, яка вважалась вигаданою

4 Січня 2024 00:38
Комплекс палаців віком 4 тис. років знайшли археологи у китайській провінції Хенань, у місті Сіньмі. Пам’ятка займає територію площею понад 176 тис. кв. м на плато поблизу річки Чжень.

Палац належить до часів династії Ся. Деякі науковці вважають цю династію вигаданою, пише Arkeonews.

Керівник групи археологів Лі Бо каже, що вдалось розкопати фундаментну конструкцію з утрамбованої землі 60 м у довжину і 30 м у ширину. Структура має піднесений центр і плоску поверхню, оточену рівномірно розташованими отворами для колон.

«За характером розподілу колонних отворів можна помітити, що загальна структура цієї земляної платформи орієнтована з півночі на південь, із кімнатами, розташованими рядами, центральним подвір’ям і коридорами зі східного та західного боків. Вона має грандіозні масштаби і складну структуру», – сказав він.

Читати ще: У Великій Британії археологи-любителі знайшли в саду втрачений палац Тюдорів

На східній стороні головної платформи знайшли ще одну реліквію, що вказує на архітектурний комплекс із чотирма внутрішніми дворами. Це нове відкриття поглиблює розуміння давнього планування міста.

На місці розкопок храму Чжуцю у місті Чжоукоу археологи знайшли понад 100 реліквій, серед яких – попелища, рови та архітектурні залишки.

Усі ці знахідки є матеріальними доказами існування династії Ся, але й дозволяють зазирнути в архітектурну і технологічні досягнення Стародавнього Китаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus